Görüş Bildir

Halep için elbirliği şart

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, "(Suriye'deki iç savaş) Biz bu savaşın altı yıldır sürmesinin barış tesis edilemediği için değil, edilmediği için olduğuna inanıyoruz." dedi.

Halep için elbirliği şart

Derneğin il binasında açıklamada bulunan Ergin, Suriye'deki iç savaşın altıncı yılına girdiğini anımsatarak, yaşanan çatışmalarda mabetlerin, meskenlerin, iş yerlerinin, okul ve hastanelerin yerle bir olduğunu söyledi.

Ergin, şehirlerin alt yapılarının çöktüğünü, tarihin izlerinin silindiği ve şehirlerin tanınamaz hale geldiğini ifade ederek, diğer taraftan milyonlarca insanın evini, yurdunu terk etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

- Halep'deki sivillerin durumu

"Halep’te çatışmaların yaşandığı her bölgede olduğu gibi yine mağdur olan sivillerdir, çocuklardır. Biz bu savaşın altı yıldır sürmesinin barış tesis edilemediği için değil, edilmediği için olduğuna inanıyoruz. Çünkü ortada Suriye’yi mümkün mertebe insansızlaştırma, Suriye halkını birbirine düşürme ve Suriye'yi parçalama gibi bir proje var." ifadelerini kullanan Ergin, Irak'ın Saddam Hüseyin'den, Libya'nın Kaddafi'den kurtarılması için değil, parçalanması için işgal edildiğini Suriye'de ise olup bitenin bölme ve parçalama senaryosunun işletilmesi olduğunu belirtti.

Ergin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyonizm 5 bin 700 yıllık planından üç beş günde vazgeçmez, vazgeçmeyecektir. Irak'ın parçalanması, Suriye'nin parçalanması kime yaramaktadır? 15 Temmuz kalkışmasının arkasındaki üst akıl kimdir? Olup biteni görelim. Bir yanlıştan başka yanlışa savrulmayalım. Niçin dünyanın süper güçleri bu savaşı durduramıyor? Suriye'de bu savaşan gruplar silahı nereden, nasıl buluyor? PYD'yi, PKK'yı, DEAŞ'ı, diğer silahlı grupları kim destekliyor?"

Musul'da yaklaşık 1 milyon insanın günlerdir susuz olduğunu ve beraberinde etnik, mezhepsel çatışmaların sürdüğüne dikkati çeken Ergin, "Budist Myammar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara karşı sürdürdüğü soykırım devam etmekte. Aç açık bırakma, tecavüz, taciz, her türlü işkence ve tecrit politikaları ve cinayet tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşmektedir. Bu süreçte yapılması gereken, İslam ülkelerinin yöneticilerinin birlikteliğinin tesis edilmesidir." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi