Görüş Bildir

Halk koşusu yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'da yapılan "Spor aktivitelerinden" halk koşusu yapıldı. Üç kategoride yapılan Halmk koşusunda ilk dört dereceyi elde eden sporculara madalya verildi.

Halk koşusu yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği "Halk koşusu" yapıldı.

İstiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitlerinin anılması, Milli Birlik ve beraberlik, vatan ve bayrak sevgisi, demokrasi, vatan savunması, yurt bilinci temalarının eylendiği etkinlikler kapsamında, dün sabah atletimiz branşında "Halk koşusu" yapıldı.

SPORCULAR KIYASIYA YARIŞTI

Sporcular, İçkale, Dağkapı Dörtyol, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Adliyesi güzergahlarını izleyerek koşuyu Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü önünde tamamladı.

2 kilometrelik koşuda yıldız erkeklerde Umut Çakmak, genç erkeklerde Mustafa Gül, büyük erkeklerde Osman Çelik, yıldız kadınlarda Ceylo Işık, genç kadınlarda Selda Bati, büyük kadınlarda ise Remziye Temel birinci oldu.

HER TÜRLÜ TERÖR VE HAİNLERE KARŞI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, ülkeye, millete, devlete karşı hain girişimlerin bir daha yaşanmaması için dua ettiklerini söyledi.

Demir, "Her türlü terör örgütü ve hainler şunu bilsin ki; bu ülke ve millet asla hainlere meydanı boş bırakmaz. Bu ülke öyle bir ülke ki, göğsü iman dolu." dedi.

Diyarbakırlı gençlerin vatanına ve milletine sahip çıktığını aktaran Demir, "Biz biriz, beraberiz. Ülkemiz için ölmeye ve her zaman da ülkemizi korumaya hazırız." diye konuştu.

Bugünün anlam ve önemiyle koştuklarını dile getiren sporculardan Süleyman Can Yükselmiş de, "Hem vatanımız hem de milletimiz açısından çok acı bir gündü. 15 Temmuz'da millet olarak bir olup bu belayı defettik." ifadelerini kullandı.

DERECEYE GİREN SPORCULARA MADALYA

Üç kategoride yapılan müsakabalarda ilk dört dereceyi elde eden sporculara madalya verildi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Yenişehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Özer, Karayolları 9. Bölge Müdürü Şefik Solmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ile Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mehmet kesen, Sur Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ensari Erden ve sporcu ile aileleri katıldı. Törende başarı gösteren sporculara eşofman, ayakkabı, çanta tişort ve madalya verildi.

Üç kategoride yapılan müsabakada ilk dörde giren sporcular şöyle

YILDIZ ERKEKLER

1-UMUT ÇAKMAK

2-NURALLAH UMULGAN

3-BERAT EZGİN

4-ABDULKADİR SEVİM

YILDIZ BAYANLAR

1-LEYLA IŞIK

2-SULTAN UĞURKAN

3-AYŞE BATUGE

4-AYŞE ÇELİK

GENÇ ERKEKLER

1-MUSTAFA GÜL

2-AHMET ÇAKIR

3-FATIH BARAN

4-SINAN ASLAN

GENÇ BAYANLAR

1-SELDA BATTI

2-MÜRVET KALKAN

3-ZEYNEP YILDIRIM

4-DILAN ÇAKMAK

BÜYÜK ERKEKLER

1-OSMAN ÇELIK

2-ERKAN ÇELIK

3-ORHAN EREN

4-SERHAT KULAKSIZ

BÜYÜK BAYANLAR

1-REMZİYE TEMEL

2-ELİF ADSIZ

3-ÜMMÜGÜLSÜM TARCAN

4-YASEMİN CAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi