Hani turizme kapı açıyor!

Hani ilçesindeki tarihi eserlerin turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Hani turizme kapı açıyor!

Hani Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, yeni yılı, yeni hizmetlerin gerçekleşeceği ve Hani‘de büyük değişimin yaşanacağı bir zaman dilimi olarak gördüklerini bildirdi.

Yatırımlara hız kesmeden devam edileceğini aktaran Yazıcı, "Sosyal, ekonomik, kültürel ve ilçenin tarihi eserlerinin turizme kazandırılması ve gelişmesi alanlarındaki yatırımlarımız devam ediyor. Bir çok hizmeti sığdırdığımız bir yılı daha geride bırakırken, yeni yılı yeni hizmetlerin gerçekleşeceği ve Hani ilçesinde büyük değişimin yaşanacağı bir zaman dilimi olarak görüyoruz." diye konuştu.

TURİZME KAZANDIRILACAK

Yazıcı, tüm devlet kurumlarının koordinasyonuyla yapılan çalışmalarla ilçenin çehresini değiştirdiklerini belirterek, oluşturulan kaynakları en düşük maliyetle en verimli yatırımlara dönüştürdüklerini vurguladı.

Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıkları, verimli toprakları, harika doğası ile Allah vergisi güzelliklere sahip bu güzel ilçemizi ve 8. yüzyıldan günümüze bir yerleşim yeri olan Hani ilçemizi ilimizde, bölgemizde,Türkiye'de ve dünyada yükselen değer haline getirmeye çalışma misyonuyla ortak hareket etmeliyiz. Hani ilçesi için hazırlanan tüm projelerin, 2018 yılında tamamlanmasıyla farklı bir görünüm kazanacak, gelişecek ve çok güzel olacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz