Görüş Bildir

Hani’de çatışma!

DİYARBAKIR'da Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 7 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden sonra önceki gün başlatılan operasyon kapsamında çıkan çatışmada, 2 PKK'lı öldürüldü.

Hani’de çatışma!

Operasyonun zorlu kış şartlarına rağmen devam ettiği belirtildi.  Silvan İlçesi'ndeki 14 mahallede dün uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağın dün saat 06.00'dan itibaren kaldırıldı.

SİBİRYA SOĞUKLARINA RAĞMEN

Diyarbakır Valiliği'nin açıklamasına göre, Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinin kırsal kesiminde yer alan 7 köyde dün sabah saatlerinde geçerli olmak üzere ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra bölgede, 'Bayrak-34' adlı operasyon başlatıldı. Zorlu hava koşullarında asker ve polisin müşterek yürüttüğü operasyonda, Hani ilçesi Kırım köyü kırsalında çatışma çıktı. Mağarada gizlenen ve güvenlik güçlerine ateş açtıkları belirtilen 2 PKK'lı çatışma sonucu etkisiz hale getirildi.

OPERASYON TAMAMLANDI

İl Valiliğinden operasyonun tamamlandığına dair yazılı açıklama geldi. Açıklamada, yürütülen operasyonun bilancosunu da değinildi. Açıklamada şöyle denildi;

"(2) BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, (2) adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği, (2) adet tabanca, (2) adet tabanca şarjörü, (10) adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği şarjörü, (240) adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği fişeği, (24) adet tabanca fişeği, (2) adet el bombası ile (10)’u İl Emn.Md’lüğü personelince olmak üzere tesis edilen  toplam müşterek (13) Yol Kontrol ve Arama Noktasında yapılan kontrollerde (14.360) gr toz esrar maddesi ve (1) adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir.

Cumhuriyet Savcılığın talimatı ile (6) ev ve eklentisinde adli arama yapılmış, (9) şahıs hakkında adli işlem gerçekleştirilmiş, anılan şahıslardan  (4)’ü tutuklanmış, (4)’ü gözaltına alınmış, (1)’i serbest bırakılmış olup, operasyon ile ilgili adli işlemlere devam edilmektedir.

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara her türlü hava şartlarında artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir. "

SİLVAN'DA YASAK KALKTI

Silvan İlçesi'nin 14 mahallesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyon kapsamında dün uygulanan sokağa çıkma yasağı valilik tarafından yapılan yazılı açıklamayla kaldırıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

YASAK KALKTI

"Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa mütealik emniyetin, kamu huzurunun sağlanması amacıyla, Silvan Kaymakamlığı'nca 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/Ç maddesi gereğince 18.12.2016 günü saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere, Silvan İlçesi Kazandağı, Demirkuyu, Taraklı, Darıseven, Kalemli, Toklar, Boğazönü, Dönenkaya, Çalönü, Gürpınar, Ormandışı, Taşpınar, Altınkum, Arı kırsal mahallelerinde / mezralarında başlatılan sokağa çıkma yasağının 19.12.2016 günü saat 06.00 itibariyle kaldırılmasına karar verilmiştir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi