Hasankeyf'e İlk kazma!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Ilısu Barajı'nda Nehir Derivasyon İşlemi Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ve Maliye Bakanı Şimşek'in katılımı ile 29 Ağustos tarihinde başlatılıyor.Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Ilısu Barajı'nda Nehir Derivasyon İşlemi Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ve Maliye Bakanı Şimşek'in katılımı ile 29 Ağustos tarihinde başlatılıyor.

Hasankeyf'e İlk kazma!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Ilısu Barajı'nda Nehir Derivasyon İşlemi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımı ile 29 Ağustos’ta başlayacak.

Nehir Derivasyon İşlemi, GAP bünyesindeki kilit projelerden biri olan Ilısu Barajı ve HES inşaatının en önemli safhalarından biri olarak gösteriliyor. Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ile Maliye Bakanı Şimşek Hasankeyf'in yeni yerleşim yerinde 29 Ağustos tarihinde incelemelerde bulunacak.

Bakanlar, Nehir Derivasyon İşlemi'ni başlattıktan sonra Hasankeyf'e geçerek Yeniden Yerleşim Yeri'ndeki tamamlanan ve devam eden çalışmaları yerinde inceleyecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler