Hasuni'nin İlk Turist Kafilesi Ermeniler

Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde bulunan tarihi Hasuni mağaralarının ilk turist kafilesi Ermeniler oldu. Hasuni mağaralarına gelen ermeni turistler Silvan ilçesinde bulunan tarihi mekanları gezdi.

Hasuni'nin İlk Turist Kafilesi Ermeniler

DİYARBAKIR-İstanbul'da ikamet eden ermeni turistler Diyarbakır'daki ermeni patrikhanesinin açılışı için geldikleri Diyarbakır'da tarihi mekanları ziyaret etti.

İLK TURİST KAFİLESİ

 

Gezi kapsamında Silvan ilçesine gelen15 kişilik Ermeni kafilesi Silvan ilçesinde bulunan Hasuni mağaraları, Selahaddini Eyyübi Camisi, Belediye Camisi ve Üstünler konağını gezdi. Belediye camisinin mimarı ermeni kilisesinin ait olduğunu söyleyen ermeni turistler, "Silvan'ın çok eski bir yerleşim yeri ve çok güzel tarihi mekanlara sahiptir" dedi.

KAFİLE ERMENİLER

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde görevli Rehber Metin Özçelik ise, "Diyarbakır'da açılışı gerçekleştirilecek olan Ermeni patrikhanesi için gelen ermeni turistlerin talebi üzerine Silvan ilçemizdeki tarihi mekanları gezildi. Turistler Silvan'daki tarihi mekanlar ve Hasuni mağaralarına hayran kaldılar. Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü olarak bizlerde bundan sonra turistleri Silvan ilçemize yönlendireceğiz. Silvan'ın turizm alanına büyük bir potansiyele sahiptir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz