Görüş Bildir

Hatay'da su baskınları

Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinde sağanak, çok sayıda ev, iş yeri ile tarım arazilerinde su baskınlarına neden oldu.

Hatay'da su baskınları

Reyhanlı ilçesine bağlı Kurtuluş, Terzihöyük, Kumtepe, Karacanlık, Beşaslan ve Varışlı köylerinde toplam 40 ev, iş yeri ile 35 bin hektar tarım arazisinde su baskını meydana geldi.

Kırıkhan ilçesinde de Gölbaşı, Başpınar, Sucu, Muratpaşa Kızılkaya ve Özkızılkaya köyleri yağışlardan olumsuz etkilendi.

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, AK Parti İlçe Başkanı Ali Meto ve İl Genel Meclis Üyeleri ile su baskınlarının yaşandığı köylere giderek inceleme yaptı.

Köy muhtarları ve vatandaşlardan bilgi alan Öntürk, mağdur olan vatandaşların her türlü zararlarının karşılanacağını söyledi. Aşırı yağışların can kaybına neden olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Öntürk, şöyle devam etti:

''Çok şükür ki can kaybımız yok. Mal kaybı telafi edilir. Muratpaşa Kızılkaya köyü şu anda halkımız boşaltmış durumda. Kalanların ihtiyaçları varsa bunlar karşılanacak. Yağmura çok ani bir şekilde yakalandık. Bu yüzden tedbir alınamadı. Ancak şu anda tüm iş makinelerimiz kanalların önünü açarak suyun akışını sağlamaya çalışıyor. İnşallah kısa sürede bu çalışmaları bitirerek diğer köylerimizin zarar görmesini engelleriz.''

Reyhanlı ilçesi Varışlı köyünde oturan ve evini su basan Mehmet Öz de evinde maddi zarar oluştuğunu, yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi