Görüş Bildir

Hava Sıcaklığı Mevsim Normallerinde

Türkiye genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, sıcaklık mevsim normallerinde.

Hava Sıcaklığı Mevsim Normallerinde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzeydoğusu ve zamanla batı bölgelerin iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin ile öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Balıkesir'in güneydoğusu, Bursa'nın güneyi, Manisa'nın kuzeydoğusu ve Uşak'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerimizin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı bulutlu (30)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (34)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu (33)

ADANA: Az bulutlu ve açık (32)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (29)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (29)

ERZURUM: Parçalı bulutlu (30)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (40)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Balıkesir'in güneydoğusu ve Bursa'nın güneyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa'nın kuzeydoğusu ve Uşak'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatı kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı doğusu yer yer çok bulutlu, Rize, Trabzon ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

DOĞU Anadolu: Bölgenin kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi