Görüş Bildir

Havalar Nasıl Olacak?

Yaz aylarına girilmesine rağmen yağışlı hava ülkemizde etkili olmaya devam ediyor. Gece saatlerinde başlayan yağış, özellikle Marmara bölgesinde etkili oldu. Marmara bölgesindeki yağışlı hava akşam saatlerinden sonra azalacak ve yerini güneşli günlere bırakacak.

Havalar Nasıl Olacak?

Haziran ayının başı olmasına rağmen yağışlı hava Türkiye genelinde etkisini gösteremeye devam ediyor. Gece yarısı başlayan yağmur, 15 dakikada Çanakkale ve Edirne'de hayatı felç etti. Güne yağmur ile başlayan İstanbullular ise trafikte zor anlar yaşadı. İstanbul'da yağışların 15:00'e kadar devam edeceğini, 18:00'den ise havanın parçalı bulutlu olacağını belirten meteoroloji; Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik ve Eskişehir için ise kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Çanakkale'de gece yarısı aniden bastıran sağanak yağış, lodosun da etkisiyle kent merkezinde yaşamı durma noktasına getirdi. Yarım saat süren yağış ardından cadde ve sokaklar göle döndü. 1 metre yüksekliği bulan yağmur suları nedeniyle İskele Meydanı, Kayserili Ahmetpaşa Caddesi üzerindeki birçok işyerini su bastı. Şiddetli lodos nedeniyle bir ağaç devrilerek yolu trafiğe kapattı. Ekiplerinin yaklaşık 1.5 saat süren çalışmaları ardından devrilen ağaç kaldırılarak yol tekrar trafiğe açıldı.

DEVRİLEN AĞAÇLA FOTOĞRAF ÇEKEN KIZLAR ŞAŞIRTTI

Belediye görevlilerinin devrilen ağacı kaldırdığı sırada devrilen ağaçla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren 3 genç kız dikkat çekti. İskele Meydanı’nda işyerleri su altında kalanlar kaldırım boyu yeterli ızgaraların bulunmaması nedeniyle Çanakkale Belediyesi’ne tepki gösterdi. Bir esnaf ise, İskele Meydanı üzerinden boğaza doğru yağmur sularının akması için bir kanal yapılması durumunda her yağmur ardından ortaya çıkan bu görüntünün ortadan kalacağını savundu. Ekiplerin İskele Meydanı ve kentin çeşitli noktalarında rögar kapaklarını temizlemesi ve yağmur sularının tahliye edilmesinin ardından kent merkezinde hayat normale döndü.

15 DAKİKA YETTİ

Edirne’de gece saat 23.30 sıralarında aniden bastıran sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle Atatürk Bulvarı ve bir çok cadde göle döndü. Araçlar yolda kalırken, Sadık Ahmet, İlhami Ertem, 1. Murat Mahallesi’nde ekipler yağmur suyunun aktığı yerlerde yolları kapattı. İki trafoda meydana gelen arıza nedeniyle kentin büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yaşandı. Yağmur suyunun etkili olduğu Kaleiçi semtinde bir çok evi su bastı. Edirne Belediyesi’ne bağlı ekipleri tıkanan logarları açmak için çalışma başlattı.

Kısa süreli yoğun bir yağışın ardından caddelerde sular biriktiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, "Aniden bastıran yağmurda bazı evleri su bastı, caddelerde yoğun sular birikintileri meydana geldi. Trafo arızası nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemedi. Şuanda sular çekilmeye başladı. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

SOKAKLAR GÖLÜ DÖNDÜ

Sakarya'da etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokakların göle döndüğü Adapazarı ilçesinde sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, özellikle yaya geçitlerinde büyük zorluk çekti.  Vatandaşlar, yağmurdan korunmak için ev ve iş yerlerinin saçaklarına sığındı. Bu arada yağış sokak hayvanlarını da olumuz etkiledi. Bir sokak köpeği su basan yaya geçidinden geçemeyince geri döndü.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Göller Yöresi, Doğu Anadolu'nun doğusu, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIK 2-4 DERECE AZALACAK

Yağışların Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 31

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 31

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 30

Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 26

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 26

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 35

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi