Görüş Bildir

Hayat namazla güzel!

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi DostDer, 6-10 yaş arasındaki çocuklara namazı sevdirmek için "Hayat namaz ile güzel" programı düzenledi. DostDer Başkanı Arasan "Başımıza bela olan PKK ve terörle bağlantısı olan yapıların kucağına düşmemeleri için çocuklarımıza, Allah sevgisiyle birlikte toplum, millet ve ümmet sevgisini vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Hayat namazla güzel!

Mardin'de Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (Dost-Der), 6-10 yaş arasındaki çocuklara namazı sevdirmek için "Hayat namaz ile güzel" programı düzenliyor.

DostDer Başkanı Mehmet Arasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hayat namaz ile güzel" sloganıyla 6-10 yaş arasındaki çocuklara namazı sevdirmek için iki günlük program düzenlediklerini söyleyerek, "Başımıza bela olan terör örgütü PKK ve terörle bağlantısı olan yapıların kucağına düşmemeleri için çocuklarımıza, Allah sevgisiyle birlikte toplum, millet ve ümmet sevgisini vermeye çalışıyoruz." dedi.

"Hayat namaz ile güzel"                                                      

Bölgede terör örgütü ile bağlantısı olan bir yapının çocukları kendi ideolojileri doğrultusunda kullandığını anlatan Arasan, PKK'nın yeri geldiğinde yaşları küçük olmasına rağmen çocukları dağa çıkarmaya çalıştığını belirtti.

Terör yapıları ve uyuşturucu çetelerinin önüne geçmek için çocuklara yönelik bu tür programlar düzenlediklerini aktaran Arasan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği gibi dindar bir gençlik yetiştirmek için gayret ettiklerini anlattı. Arasan, şu değerlendirmede bulundu:

Namaz dinin direğidir

"Peygamber Efendimiz diyor ki, 'Namaz dinin direğidir'. Her şeyin başı namazdır. Aslında bir insan namazını kıldığı zaman ve içerisinde Allah korkusu varsa, o genç kimseye zarar vermez. Ailesine ve toplumuna faydalı bir birey haline gelir. DAİŞ, PKK veya insanları uyuşturucuya müptela eden örgütler olabilir. Bunlar rahat bir şekilde gençlerimizi kandırabilirler. Bu gençlerimize dini bilgiler vererek dindar bir nesil, dindar bir gençlik yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu konuda da ailelerimize de büyük sorumluluklar düşüyor. Devletimizin kurumlarına da büyük sorumluluklar düşüyor. Biz çocuklarımıza İslami bir bilinç vermezsek ya DAİŞ'in ya PKK'nın ya da başka örgüt ve çetelerin kucağına düşecekler ve maalesef hayatları kararmış olacak."

Çocuklara namaz eğitimi veren İmam Hatip Hadi Çapar da projenin namaz bilinci oluşturmaya yönelik olduğunu anlattı.

Namaz eğitimi alan Muhammed Nas (10), bu tür programlardan memnun olduğunu söyledi. Namaz kılmayı öğrenmeyi çok istediğini dile getiren Zehra Nur Çakar (9), programı çok sevdiğini dile getirdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi