Görüş Bildir

Hayat Namazla Güzel!

Mardin'de, 6-10 yaş arasındaki çocuklara namazı sevdirmek için düzenlenen "hayat namaz ile güzel" programı tamamlandı.

Hayat Namazla Güzel!

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğince (Dost-Der) 6 ila 10 yaşındaki çocuklara namazı sevdirmek amacıyla organize edilen program sona erdi.

Namaz kılmayı öğrenen çocuklar, dernek binasından, "Namaz dinin direğidir", "Namaz Allah'ın huzurunda durmaktır" yazılı dövizlerle ve sloganlar atarak, merkezde bulunan Fuat Yağcı Camisi'ne geldi.

Dost-Der Başkan Yardımcısı Ekrem Açılan, çocuklara namaz alışkanlığını kazandırmak için böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

Diyanette görevli imamların gözetiminde programın düzenlendiğini belirten Açılan, çocukların namazı, abdest almayı, dini bilgi ve terimleri öğrendiğini bildirdi.

Programın sonunda çocukları cami alışkanlığını kazandırmak adına öğlen namazını cemaatle kılmaları için camiye getirdiklerini ifade eden Ekrem Açılan, dünya ve ahireti için çalışan sağlam kişilikteki bireylerin yetişmesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Dünyevi hedeflerden dolayı uhrevi hedefleri erteler hale gelindiğini kaydeden Açılan, şöyle devam etti:

 "HAYAT NAMAZ İLE GÜZEL" PROGRAMI

"Peygamber Efendimizin de hadisinde belirttiği gibi 'Gözümün nuru namazdır' ve 'Namaz dinin direğidir' hadislerini düstur edinerek, 6-10 yaş arasındaki çocuklarımıza namaz alışkanlığı kazandırmak hedeflenmiştir. Bu etkinliklerimizin sonunda programımıza gelen çocuklarımızın namazlarını alışkanlık haline getirdiklerini gördük. Bu durum bizi sevindirdi. Bu tür etkinlikleri devam ettirmeyi düşünüyoruz."

Namazı öğrenen çocuklardan 11 yaşındaki Muhammed Nas, camide cemaatle namaz kılmanın güzel olduğunu anlatarak, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Programa katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen 10 yaşındaki Zehra Çakar da namaz kılmayı alışkanlık haline getirdiğini kaydetti.

Öğle ezanın okunmasının ardından camiye giren çocuklar, cemaatle namaz kıldı.

Namazın ardından dernek yöneticileri, yaklaşık 50 çocuğa namazı öğrendikleri için "namaz eğitim sertifikası" ve çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi