Görüş Bildir

"Hayat Namazla Güzeldir" çalıştayı yapılacak

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından Türkiye'den çok sayıda yazar, araştırmacı, ilahiyatçı, akademisyen, eğitimci ve âlimin katılacağı "Hayat Namazla Güzeldir" çalıştayı gerçekleştirilecek.

Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, toplumda oluşan namazsızlık hastalığının kaldırılması amacıyla böyle bir çalıştay yapmayı uygun gördüklerini söyledi.

Batman İl Kültür Merkezinde 31 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacak çalıştay 2 oturum şeklinde gerçekleşecek. Oturumların ardından çalıştayın sonuç bildirgesi okunacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, toplumda namazsızlık hastalığının oluştuğunu, bu sorunu konunun uzmanlarıyla masaya yatırıp namazın ehemmiyetini halkın dikkatine sunacaklarını söyledi.

Namazsızlık hastalığının ortadan kaldırılmasıyla toplumun pek çok musibetten, müptela olduğu birçok manevi hastalıktan kurtulacağını belirten Şimşek, topluma yapılabilecek en önemli hizmetin namazı sevdirmek, öğretmek, namaz kılan bir toplum oluşturma çabası içerisine girmek olduğunu kaydetti.

"Çok değerli konuşmacılarımız olacak"

Şimşek, "Bu cumartesi, Kur'an Nesli Platformu olarak 'Hayat Namazla Güzeldir' temasıyla İl Kültür Merkezi'nde bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Bu çalıştayın şimdiden hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum. Bölge âlimlerimiz, İslami STK temsilcilerimiz, kanaat önderlerimiz başta olmak üzere pek çok kesime davetiyelerimizi gönderdik. Akademisyenlerden, âlimlerden oluşan çok değerli konuşmacılarımız olacak. Çalıştayımız bir gün sürecektir." dedi.

"Namaz ibadetinin ehemmiyetini dile getireceğiz"

En ince ayrıntılarına kadar namazsızlık hastalığını masaya yatıracaklarını vurgulayan Şimşek, "Bu çalıştayda özellikle genç neslimizin müptela olduğu namazsızlık hastalığını inşallah masaya yatıracağız, bunu âlimlerimizle, akademisyenlerimizle, eğitimcilerimizle bu sorunu dile getireceğiz. Bu sorunun nasıl halledilmesi gerektiğinin yollarını bulma fırsatı yakalayacağız. Bu musibetin ortadan kaldırılması için neler yapılabileceğini orada konuşacağız. Dinimizin en önemli temellerinden olan namaz ibadetinin ehemmiyetini bir kez daha orada dile getirerek halkımızın dikkatine sunma imkânı bulacağız." şeklinde konuştu.

"Musibetlerimizin asıl müsebbibi namazsızlıktır"

Namazsızlık hastalığının toplumun en başta gelen musibeti, hastalığı olduğuna işaret eden Şimşek, "Herkesin şikâyet ettiği bütün hastalıklarımızın, musibetlerimizin belki de asıl müsebbibi 'namazsızlık hastalığı'dır. Dolayısıyla bir toplumda namaz ibadeti halledilirse öyle inanıyoruz ki toplum pek çok musibetten, müptela olduğu pek çok manevi hastalıktan kurtulmuş olacaktır. Bunun çaresi de çocuklarımızın, gençlerimizin bu ibadete alıştırılmasını sağlamaktır, toplumumuzun dikkatine bunu sunmaktır." ifadelerini kullandı.

"En önemli hizmet namazı sevdirmektir"

Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: "Namazsızlık hastalığının toplumumuzdan kaldırılması amacıyla böyle bir çalıştayı yapmayı uygun gördük. Buraya gelen misafirlerimiz inşallah farklı bir ufukla memleketlerine döndüklerinde bu işin hassasiyetini çok daha ileri derecede kürsülerinde, vaazlarında topluma dile getirme imkânını bulacaklar. Bu niyetle Kur'an Nesli Platformu olarak bu hayırlı çalışmayı yapmayı uygun gördük. Bu topluma belki yapılabilecek en önemli hizmet; kanaatimce namazı sevdirmek, öğretmek, namaz kılan bir toplum oluşturmanın çalışmasını yapmaktır. Bundan daha hayırlı bir hizmet olamaz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi