Görüş Bildir

Hayata bakışları sanatla değişecek

Sanat merkezine dönüştürülen 117 yıllık tarihi binada çeşitli branşlarda açılan kurslarla, risk altındaki genç ve çocukların, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlanıyor.

Hayata bakışları sanatla değişecek

Bitlis'te sanat merkezine dönüştürülen 117 yıllık tarihi binada çeşitli branşlarda açılan kurslarla risk altındaki genç ve çocukların, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlanıyor.

Bitlis Kültür ve Sanat Derneğince (BİSAD) hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen "Sanata Bulaşın" projesi kapsamında oluşturulan sanat merkezi, genç ve çocukların uğrak yeri oldu.

Tarihi binadaki kursa katılarak kendilerine farklı bir sosyal etkinlik alanı oluşturan ve kötü alışkanlıklardan uzak duran gençlerin, aldıkları tiyatro ve diksiyon eğitimiyle kendilerine olan öz güveni artıyor. Kentte 1899 yılında inşa edilen, geçmişte Bitlis Belediye Başkanlığı binası olarak kullanılan ve 2015 yılında restorasyonu tamamlanmasıyla BİSAD'a devredilen sanat merkezi, gençlerin ilgisini çekiyor.

- "Hayata bakışlarını sanatla değiştirmek istiyoruz"

BİSAD Başkanı Haydar Yılmaz, projeyle, sosyal aktivite alanlarına katkı sağlamayı, risk altındaki gençlerin uğrayacakları ve sanatla buluşacakları bir sanat evinin çatısını oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Açtıkları 9 kursu da başarıyla tamamlayan 200 kişiye Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verdiklerini kaydeden Yılmaz, bu sayıyı 500'e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Merkezde tiyatro eğitimi alan 23 yaşındaki Vecbi Ayan ise merkezin Bitlis için güzel bir yer olduğunu söyledi. Kafkas Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencisi ve sanat merkezinde bağlama kursuna katılan 24 yaşındaki Ufuk Baba da tiyatroyla tanışana kadar hayatının tamamını boş geçirdiğini, burada tiyatro kursuna katılırken bağlamayı da öğrendiğini ifade etti.

- "Ahlaken çok şey kazandırdı"

Kursiyerlerden Ceylan Tören de sanat merkezine harik (yöresel ayakkabı) kursu dolayısıyla geldiğini anlattı.

Tören, "Bitlisimizin geleneksel ve yöresel ayakkabısı harik olduğu için bu kursu seçtim. 600 yılık harik ayakkabısı neden yok olsun. Harik biz genç nesillerin elinde hayat bulsun. Kurs hocamız çok iyi. Burası bize ahlak olarak çok şey kazandırdı. Tarihi bir binamız var. Boş zamanımız olduğunda buraya geliyoruz ve çok şey öğreniyoruz. " diye konuştu. Gitar kursundaki Mazlum Doğan Sari ise tarihi binanın sanat merkezine dönüştürülmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi