"Hayatımı kedilerime adadım"

İnşaat işçiliğinden emekli Abdülkerim Yıldız, her gün sabah ve akşam 58 kedinin karnını doyuruyor, hasta olanların tedavisini yaptırıyor.

Siirt'te inşaat işçiliğinden emekli 63 yaşındaki Abdülkerim Yıldız'ın kedi sevgisi dikkati çekiyor.

Yeni Mahalle'deki iki odalı evinde 25 yıldır tek başına yaşayan Yıldız, 14 yıl önce kar yağışı olduğu bir gün sabah namazı kılmaya giderken sokakta tüyleri buz tutmuş halde bulduğu kediyi evine getirdi.

Donmaktan kurtardığı kediyi evinde beslemeye başlayan Yıldız, daha sonra bu kedinin yavrularının da bakımını üstlendi. Zaman içerisinde hayvan sevgisi daha da büyüyen Yıldız, gününü 3'ü kendi evinde 55'i de sokakta olmak üzere 58 kediye bakıyor. Her gün sabah ve akşam Güres Caddesi'nin ara sokaklarını dolaşan Yıldız, kedilerin karnını doyuruyor, hasta olanların tedavisini yaptırıyor.

Kedilerle hem evinde hem de dışarıda mutlu bir yaşam kuran Yıldız, emeklilik maaşının yarısını hayvanları beslemek için harcıyor.

- "Kedilerime evladım gibi bakıyorum"

Abdülkerim Yıldız, yıllar önce camiye giderken donmak üzere olan kediyi eve getirerek beslemeye başladığını, ardından 7 yavrusuna da baktığını anlattı. Babasının istememesi üzerine kedileri bir caddeye bıraktığı söyleyen Yıldız, kedilerin 2 saat sonra eve yeniden geldiğini ifade etti.

Bunun üzerine dayanamayıp kedileri sahiplendiğini söyleyen Yıldız, "Şükürler olsun Rabb'ime bana bunu nasip etti. Herkesin sevmesi için sokaktaki kedilere isim veriyorum. Çocuklar geldiği zaman onlara da kedileri sevdiriyorum, merhamet duygusu oluşturmaya çalışıyorum. Kedilerime evladım gibi bakıyorum." dedi. Kedilere yaptığı masrafa değinen Yıldız, "25 senedir tek başıma yaşıyorum. Günlük 30 lira kediler için yem alıyorum. Cuma günleri 40 liralık alıyorum ve onları aç bırakmıyorum." şeklinde konuştu.

- "Hayatımı kedilerime adadım"

Kendisinden daha çok kedilerine harcama yaptığını belirten Yıldız, şunları kaydetti: "Sadece kedilerimle yaşıyorum. Bana huzur veriyor. Çünkü zaten gideceğim yer de topraktır o yüzden şikayetçi değilim. Her gün namaz kıldıktan sonra kedilerimi sabah ve akşam olmak üzere günde iki öğün yemek veriyorum. Hayatımı kedilerime adadım. Bu buna mutluluk veriyor, asla şikayetçi değilim." Yıldız, yetkililerden ve hayvanseverlerden daha fazla sokak kedisini beslemek için destek istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz