Hayvan barınağında 700 kedi ve köpek!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü, bakıma muhtaç 700 sokak kedisi ile köpeğin ağırlandığı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrencilerin katılımıyla kutladı.

Hayvan barınağında 700 kedi ve köpek!

Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Korkutan, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ketan, Hayvan Hakları Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, anaokul, ilkokul ve Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler katıldı. Servis araçlarıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ulaşımları sağlanan öğrenciler, hayvanlar için getirdikleri mamaları yetkililere teslim etti. Barınağın veteriner hekimleri tarafından karşılanan öğrenciler, kedi ve köpeklerin ağırlandığı barınağı gezerek bilgi aldılar.

Minik öğrencilerin davranışı beğeni topladı

Büyükşehir Belediyesi personeli, öğrencilere 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nün önemi,  hayvanları koruma kanunu, aşılamanın hayvan sağlığına etkileri, hayvan sevgisi gibi konuların aktarıldığı broşürler dağıttı. Ziyarette oyun kartonlarından hazırladıkları ve üzerinde hayvan figürlerinin bulunduğu şapkalarla yerini alan minik öğrenciler,  hayvan haklarına dikkat çekmek amacıyla eğitim gördükleri okulda kendi elleriyle hazırladıkları, “Unutmayın Onlar Bize Emanet”, “Onları Sev Onlara Yardımcı Ol”, “Dünya Yalnız Bizim Değildir”, “Sokak Hayvanlarını Koru”, “Hayvansız Dünya Olamaz”, “Hayvanları Koruyalım”  ve “Hayvanlara Karşı Acımasız Olan İyi Bir İnsan Olamaz” afişlerini de taşıdılar. Minik öğrencilerin hayvanlara karşı bu duyarlılığı etkinliğe katılanların beğenisini topladı.

 “Barınak 700 sokak hayvanını ağırlıyor”

Son 2 günde farklı okullardan yaklaşık 2 binin üzerinde öğrencinin Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiğini ifade eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Korkutan, ziyaretlerde teknik ekipleriyle çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya çalıştıklarını vurguladı. Hayvan barınağının 2007’den bu yana 700 bakıma muhtaç sokak hayvanını ağırlayacak şekilde çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Korkutan, hafta boyunca barınağın öğrenci ve vatandaşlara açık olacağını söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak çalışmalarını en iyi şekilde yaptıklarını aktaran Korkutan, sokak hayvanlarını ve sahipsiz hayvanların hem bakım hem beslenme gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayıp hayvanları korumaya, onlarla ilgili tüm işlemlerini eksiksiz bir şekilde yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz