Görüş Bildir

Hayvanları için kızaklarla ve sırtlarında ot taşıyorlar

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde besiciler, yazın çayırlıklardan biçerek ahırlara yaklaşık 300 metre uzaklıkta muhafaza ettikleri otları, kışın her gün kızaklarla ya da sırtlarında taşıyarak hayvanlara ulaştırıyor

Hayvanları için kızaklarla ve sırtlarında ot taşıyorlar

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde besiciler, bölgede zorlu geçen kış şartlarına rağmen hayvanlarının bakımını aksatmıyor.

İlçeye 2 kilometre uzaklıkta Günyazı köyündeki besiciler, sabahın ilk ışıklarıyla uyanıp, yazın çayırlıklardan biçerek ahırlarına yaklaşık 300 metre uzaklıkta muhafaza ettikleri ot balyalarını, kızaklarla ya da sırtlarında taşıyarak hayvanlarının önüne koyuyor.

Dondurucu soğuk ve zorlu arazi şartlarına rağmen hayvanlarına bakabilmek için yoğun çaba sarf eden besiciler, her gün taşıdıkları ot balyalarını ahırların önüne sererek hayvanların beslenmesini sağlıyor.

Sırtlarında ot taşıyorlar

Günyazı köyünde besicilik yapan Özcan Keskin,  hava koşullarının kötü olmasına rağmen hayvanlarına bakmak zorunda olduklarını söyledi.

Günde iki kez hayvanları ahırdan çıkararak yem verdiklerini anlatan Keskin, "Yazın biçtiğimiz otları muhafaza ediyoruz, kış gelince de sırtımızda veya kızaklarla hayvanların önüne getiriyoruz. Kışın 50-60 santimetre kar düştüğü için hayvanlarımızı çayıra götüremiyoruz. Onun için hayvanları ahırın önüne bırakıyoruz, burada samanlarını veriyoruz. Sabah ve akşam bu işlemi yapıyoruz. Çok zahmetli bir iş ama mecburuz. Şu an kar çok yok ama ileride daha çok zorlanacağız. Otlarımız uzakta olduğu için sırtımızda taşıdığımız otlar bizi zorluyor." dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi