Hazro'ya kültür merkezi

Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği Hazro Kültür ve Yaşam Merkezi'nin temel atıldı. Törende konuşan Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, bütün zorluklara rağmen hizmet üretmeye devam edeceklerini iddia etti.

Hazro'ya kültür merkezi

Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği Hazro Kültür ve Yaşam Merkezi'nin temel atıldı. Törende konuşan Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, bütün zorluklara rağmen hizmet üretmeye devam edeceklerini iddia etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Hazro Belediyesi’nin, kültürel etkinlikler ve kadınlar çalışmaları için projelendirdiği Hazro Kültür ve Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, Hazro Belediyesi Eş Başkanı Güler Özavcı Doğu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Törende açış konuşmasını yapan Doğu, projenin Diyarbakır için çok önemli olduğunu söyledi.

Kışanak: Zorluklar ne olursa olsun hizmet üreteceğiz

Kışanak ise, bu kadar zorluğun içerisinde güzel şeylerin de yapılabildiğini ifade ederek, bugün burada Hazro’ya önemli bir çalışma mekanını kazandırmak için bir arada bulunduklarını söyledi. İlçelerin yeterince kentsel hizmetlerin imkanlarıyla buluşamadığını ifade eden Kışanak, şöyle konuştu:“Belediyeler sadece altyapı hizmetleri ile ilgili çalışmayı kıt kanat imkanlar içerisinde yürütebiliyorlar. Oysa biz biliyoruz ki altyapı hizmetleri kentleşme, şehir yaşamı ancak sosyal ve kültürel bir hayatın varlığıyla birlikte güzel olabilir. O nedenle bu hizmet binası hem kültür çalışmalarının yürütüldüğü hem de kadınlara yönelik mesleki eğitimler ve danışmanlık hizmetlerinin verildiği, kadınların bir kamusal alanı olarak ilçemize hizmet verecek. Çocukların, gençlerin ve kadınların yaşamı bir arada yeniden örgütlediği alanları ne kadar geliştirirsek, ilçelerimiz o kadar güçlenmiş ve gelişmiş olacak. Hizmet üreteceğiz, halkımızla birlikte olacağız. Yaşamı daha güçlü kurmak için çalışmalarımızı güçlü bir şekilde sürdüreceğiz."

Anlı: Hazro halkına hayırlı olsun

Eş Başkan Fırat Anlı ise Hazro’da kadın ve gençler için bir hizmet vesilesi ile bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,“Böyle bir şey bizim için onur kaynağı, bizi mutlu ediyor. Biz sonuna kadar ilçelerimiz, köylerimiz ve halkımızın hizmetinde olacağız. Her ne kadar zor bir dönem yaşansa da biz biliyoruz ki her zorluğun sonunda ferahlık var. Hazro’nun yüreğinden sesleniyoruz. Herkes vicdanı için, adalet, feraset ve geleceği için pratiğini tekrar gözden geçirmeli. Hazro, Silvan, Lice, Diyarbakır, kısacası halkımızın, bölgemizin geleceği aydınlık. Önümüz açık. Bu proje birkaç ay içinde tamamlanacak. Kadınlara, gençlere, Hazro halkına hayırlı olsun" diye konuştu.

DBP Diyarbakır İl Eş Başkan Yardımcısı Hasan Kale de, bu çalışmanın kültürel gelişim açısından önemine dikkat çekerek, Büyükşehir ve Hazro Belediyesi'ne çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Eş Başkanlar esnafı ziyaret etti

Konuşmalarının ardından temeli atılan Kültür ve Yaşam Merkezi'nin alanını gezen Eş Başkanlar Kışanak ve Anlı, daha sonra ilçe esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

1 milyon 93 bin liraya mal olacak

Hazro Şehitlik Caddesi üzerinde temeli atılan Kültür ve Yaşam Merkezi, zemin artı bir kattan oluşacak. 2 bin 500 metrekare üzerinde inşa edilecek merkezin zemin katı 547, 72 metrekare, 1. katı ise 515,47 metrekare olmak üzere toplam inşaat alanı bin 63 metrekare olarak tasarlandı. Proje kapsamında Yaşam ve Kültür Merkezi'nde; konferans salonu, kafeterya, danışma, kuaförlük ve dikiş nakış atölyesi, çocuk oyun alanı, mescit, emzirme odası, kütüphane, bilgisayar odası, bilgi paylaşım odaları, çalışma ofisleri ve idare odası yer alıyor.

1 milyon 93 bin liraya mal olacak merkezin, 514 bin 142 lirası Büyükşehir Belediyesi, 524 bin 678 lirası Karacadağ Kalkınma Ajansı, 54 bin 674 lirası ise Hazro Belediyesi tarafından karşılanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz