HDP-DBP’ye operasyon

Van ve Hakkari'de HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu 47 şüpheli gözaltına alındı.

HDP-DBP’ye operasyon

Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK'nın şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, önceden belirlenen adreslerle HDP ve DBP'nin il ve ilçe başkanlıklarında da arama yapıldı. Aramanın ardından aralarında iki partinin yöneticilerinin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

TÜFEKLER BULUNDU

Arama yapan polisler, av tüfekleri, Abdullah Öcalan posterleri, örgütsel dökümanlar, notlar ve dijital materyalller ele geçirdi. Binalarda ve evlerdeki aramalar sürüyor.

HAKKARİ OPERASYONU

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, bazı adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda aralarında HDP İl Eş Başkanı Metin Besi'nin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.  Şüphelilerin ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldüğü bildirildi.

İHBAR VE MAĞDURİYET

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasında, HDP ve DBP üzerinden terör örgütüne eleman temin edildiğine dair ihbar ve mağdur beyanlarının yer aldığı öğrenildi.

Erciş ilçesinde 24 Eylül'de,   PKK tarafından dağa götürülecekleri sırada operasyonla kurtarılan 3 çocuk, ailelerine teslim edilmişti. Savcılıkta ifade veren kız çocuklarından biri, HDP Erciş İlçe Başkanlığında irtibat kurdukları kişinin yönlendirmesiyle hareket ettiklerini anlatmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz