Görüş Bildir

HDP milletvekilleri 'canlı kalkan' olmak için Cudi Dağı'na çıktı

Şırnak'taki Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktığı bilgisi üzerine HDP milletvekilleri Mehmet Ali Aslan, Enise Güneyli, Ferhat Encü, Leyla Birlik ve Aycan İrmez, 'Canlı kalkan' olmak için dün Cudi Dağı'na çıktı.

HDP milletvekilleri 'canlı kalkan' olmak için Cudi Dağı'na çıktı

HDP Mardin milletvekilleri Mehmet Ali Aslan, Enise Güneyli ile Şırnak milletvekilleri Ferhat  Encü, Leyla Birlik ve Aycan İrmez, bu sabah kalabalık grupla birlikte, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktığı bilgisi üzerine Şırnak'taki parti binalarının önünde toplanarak Cudi Dağı'na doğru hareket etti. Şırnak çıkışında zırhlı araçlarla önlem alan güvenlik güçleri, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu grubun geçişine izin vermedi.

CANLI KALKAN OLMAK İSTEDİLER

Yapılan görüşmelerde güvenlik güçlerinin geçişlerine izin verilmeyeceğini bildirmesi üzerine grup, toprak yoldan araçlarla Cudi'ye çıktı. Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu grup, burada PKK'lı mezarlığının bulunduğu alanda, çatışmaların durması hem de PKK mezarlığına zarar verilmemesi için 'canlı kalkan' olarak beklemeye başladı. 
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi