HDP’li Yüksekdağ, görüntülü ifade verdi

KOCAELİ F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan HDP Eş genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Şanlıurfa'da yargılandığı davanın duruşmasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.

HDP’li Yüksekdağ, görüntülü ifade verdi

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 20 Temmuz 2015 tarihinde terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin 19 Temmuz 2012'de Kobani'deki kontrolü ele geçirmesinin 3'üncü yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde düzenlenen kutlamalara katıldı. Yüksekdağ, burada terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri önünde yaptığı konuşmada, "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG-YPJ'ye dayıyoruz. Bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz. Bakın sırtımızı kime dayadığımızı çok net söylüyoruz ve bundan sonrada sırtımızı buraya dayamaya devam edeceğiz" dedi.

SAVUNMA VERDİ

Bu konuşma üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yüksekdağ hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Yüksekdağ hakkında, 'Terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın bugün yapılan HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul'un da takip ettiği duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılarak ifade veren Yüksekdağ, kendisiyle birlikte dönemin Başbakanı Davutoğlu, müsteşarlar ve Cumhurbaşkanının da yargılanması gerektiğini söyledi.  Duruşmada söz alan Yüksekdağ'ın avukatları YPG ve PYD'nin hangi tarihten itibaren terör örgütü olarak kabul edildiğini öğrenmek istediklerini ifade etti. Mahkeme heyeti avukatların talebini reddederek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler