Herkese yasak, onlara serbest

BDP tarafından cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine destek için halkın sokağa çıkıp eylem yapma çağrısında bulunması üzerine Diyarbakır'ın birçok bölgesinde esnaf kepenk açmadı. Ancak birileri vardı ki kepenk kapatmadı; BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ailesine ait olan ekmek fırını.

Herkese yasak, onlara serbest

DİYARBAKIR- BDP’nin çağrısı üzerine açlık grevlerine destek amaçlı 17 ve 18 Kasım tarihlerinde halkın katılımıyla 2 günlük açlık grevi planlanırken,dün dağıtılan bildirilerde kepenklerin açılmaması, toplu taşıma araçlarının kontak kapatması ve tüm halkın toplu şekilde açlık grevlerine destek vermesi istendi.

ONLAR KEPENK KAPATMADI

Bu çağrı üzerine kimi esnaf isteyerek kimisi de korku imparatorluğuna karşı veremeyerek kepenk kapatırken, fırın ve eczaneler dahil iş yerlerinin çoğu açılmadı. Bazı esnaflar ise bu çağrıya uymadı. Bunlardan biri merkez Kayapınar İlçesi’nde bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ailesine ait ekmek fırını ve pasta üretim merkezi. Demirtaş ailesine ait işletme sanki kent merkezinde eylem yokmuş gibi günlük işleyişine devam etmesi dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz