HES inşaatı protestosunda gerilim!

Tunceli-Elazığ sınırında devam eden Pembelik hidroelektrik santrali baraj inşaat alanına ait tel örgüleri kesen 500 kişi, barajı koruyan güvenlik görevlileri ile çatıştıktan sonra şantiyeye ait bir araç ve 4 konteynerı ateşe verdi.

HES inşaatı protestosunda gerilim!
Şantiyenin özel güvenlik görevlileri, saldırganları havaya ateş ederek dağıttı. Takviye ekiplerin istendiği şantiyede gerginlik vatandaşların araya girmesi ile son buldu.

Tunceli'de 12'incisi düzenlenecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali nedeniyle Avrupa ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen çevreciler Tunceli ile Elazığ'ın Karakoçan İlçesi arasındaki Peri Çayı üzerinde yapımı süren Pempelik Barajı ve hidroelektirik santralini protesto etmek amacıyla baraj şantiyesine gitti. 500 kişilik grubun şantiyeye girmek istemesi üzerine özel güvenlik görevlileri bu duruma engel olmaya çalıştı. Bir süre yaşanan arbedenin ardından göstericiler telleri demir makaslarla kesip içeriye girdi. Şantiyede bulunan iş makineleri ile araçlara saldıran göstericilere güvenlikçiler daha sonra geri çekilerek engel olmadı. Uzun süre şantiyeye ait prefabrik alanları taş yağmurunu tutan göstericiler karşısında havaya ateş açarak kendilerini koruyan güvenlik görevlileri göstericilerin yoğun baskısı karşısında çareyi kaçmakta buldu. Baraj şantiyesinde bulunan araç ve yapıların camlarını kıran göstericiler daha sonra baraj sahasından uzaklaştı.

Süren olaylar sırasında yakıt tanklarının da alev olması üzerine bölgeyi siyah dumanlar kapladı. Şantiye çevresinde olaylar sürerken bölgeye Karakoçan İlçesi'nden takviye güvenlik görevlileri istendi. Bölgede gerginliğin devam ediyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz