Hızır Projesi Zirvesi Yapıldı

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, ilçedeki tüm vatandaşların evlerinde ziyaret edilerek, kamu hizmetleri noktasında fikir alışverişinde bulunulması, devlet büyüklerinin ve kendisinin selamlarının iletilmesi ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ayağına gidilerek ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile başlattıkları Kayapınar Hızır Projesi’nin personelleri ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Hızır Projesi Zirvesi Yapıldı

Kayapınar Hızır Personellerinin saha çalışmaları ile ilgili bilgi alan ve personellere açıklamada bulunan Balcı, Kayapınar Belediyesi olarak fakir dostu olduklarını ifade ederek, proje ile yakından ilgilendiği ve Kayapınar Belediyesinin bir numaralı projesi olarak gördüğünü belirtti. Balcı, proje personellerine yaptığı açıklamasında, “Selam vermeyi, selam almayı, birbirimize misafir olmayı kültürümüzün bir gereği olarak görmekteyim. Sizler bu kültürü yaşatıyor ve vatandaşlarımızın evlerine bizler adına misafir oluyorsunuz. Vatandaşımızın bizden beklentilerini öğrenerek raporladığınız her konu üzerinde büyük bir titizlik ile çalışıyoruz. Bu ziyaretlerde aynı zamanda Kayapınarlı vatandaşımızın bir derdi var mı? Aşı kaynıyor mu?

YÜRTÜLEN PROJELER

Evde bakıma ihtiyaç duyulan biri var mı? Çocuğunun herhangi bir eksiği var mı? Kapısını çalan var mı? noktasında yaptığınız çalışmalar büyük önem taşıyor. İnceleme ekiplerimiz olarak, sizin belirlediğiniz eksikliğini tamamlayarak kısa süre içerisinde tekrar vatandaşımıza misafir oluyoruz. Sizlerin bu bilinç ile daha hızlı ve titizlikle çalışmanızı bekliyorum. Devletimizin imkânları yeterli ve hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağımı bilmenizi istiyorum. Unutmayın ki her zaman böyle hayırlı iş yapma fırsatı bulamayabiliriz. Geç çaldığımız her kapıda bir mağduriyetin yaşanabileceğini düşünmenizi ve bu bilinç ile yaptığınız işin kıymetini bilmenizi istiyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı’yı ziyaret etmek üzere belediyeye gelen Vali Yardımcısı Tuğba Koşal ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar kısa süre toplantıya katılarak personellerle bir araya geldi. Koşal, Kayapınar Hızır projesi çalışmalarını yakından takip ettiğini vurgulayarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ASDEP uzmanları ve Kayapınar Belediyesi personellerinin bir araya gelerek büyük bir ekip oluşturduğunu, bu çalışmaların Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıdığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz