Hizmet için 200 kiloluk direkleri sırtlarında taşıdılar

Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, Batman'ın Sason ilçesi kırsalında bulunan 4 köy ve 10 mezraya enerji sağlayacak elektrik direklerini dağlık alana sırtlarında taşıdı.

Hizmet için 200 kiloluk direkleri sırtlarında taşıdılar

Bölgede elektrik ihtiyacının karşılanması için çalışma yürüten Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, doğa koşullarıyla da mücadele ediyor.

Sason ilçesine bağlı 4 köy ve 10 mezrada bakım, yenileme ve direk dikim çalışması yapan işçiler, araçla ulaşımın sağlanamadığı yerlerde hizmet götürmek için canla başla çalışma yürütüyor.

Sarıyayla köyü hattına yerleştirilecek 12 metre uzunluğunda, 200 kilogram ağırlığındaki 2 direği ilçe merkezinden kamyonlara yükleyip yola çıkaran ekipler, bir yanı dağ, öbür yanı uçurum olan toprak yol bitince direkleri 1 kilometre boyunca sırtlarında taşıyıp dikilecekleri noktaya ulaştırdı.

Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından iletim hattı çekilen direklerden köylere elektrik verildi.

Dicle Elektrik Batman İl Müdürü Yusuf Açar, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti sağlayabilmek için büyük bir fedakarlıkla çalıştıklarını ifade etti.

Çalışma sahası olarak zorlu bir coğrafyaya sahip olan Sason'da yatırımlarını aksatmadan sürdürdüklerini belirten Açar, şunları kaydetti:

"Bölge halkımıza kaliteli, sağlıklı ve kesintisiz enerji sağlamak görevimizdir. Tüm ağır şartlara rağmen ekiplerimiz, canla başla çalışarak görevlerini yapmaya çalışıyor. Kırsalda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda büyük bir özveri gösteren ekip arkadaşlarıma ve yardımlarını esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz