Hukuk ve rol modeli

Mardin'in Midyat ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile liselerin 11. sınıf öğrencilerine 'Hukuk ve Örnek Rol Model' konferansı düzenlendi.

Hukuk ve rol modeli

Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere; Başsavcı Adnan Küçükyumuk, Cumhuriyet Savcısı Nuray Ata Canbolat, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Mete, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Seydi Dağlı, Sosyolog Tekin Karaçam, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Sosyolog Tekin Karaçam, hukukun gündelik yaşamdaki yeri ve önemi hakkında konuşurken, suç ve suça bulaşan bireyler hakkında sinevizyon gösterisi yapıldı.

Teknik ve Endüstri Meslek, Ticaret Meslek ve Kız Meslek liseleri öğrencilerinin katıldığı seminer, daha sonra Cumhuriyet Savcısı Nuray Ata Canbolat’ın konuşmasıyla devam etti. Özgeçmişinden söz ederek konuşmasına başlayan Canbolat, öğrencilere görev ve yetkileri hakkına bilgi verdi. Canbolat, öğrencilere başarılı olmanın sırrının planlı ve programlı çalışmaktan geçtiğini vurguladı.

Ardından Hastane Başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan’nın konuşmasıyla devam eden programda Arıkan, mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Çocuk yaşta doktorluk mesleğine büyük ilgi duyduğunu vurgulayan Arıkan, doktor olup vatandaşlara faydalı birey olmaktan dolayı mutlu olduğunu aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler