Hünerleri sergilendi

Diyarbakır Sur Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören terör mağdur kadınların bir yıl içerisinde ürettikleri el sanatları ürünlerin yer aldığı sergi açıldı.

Hünerleri sergilendi

Diyarbakır Sur Halk Eğitim Merkezi'nde farklı dallarda eğitim gören terör mağduru kadınların ürettikleri el sanatları ürünleri sergilendi.

Merkez Yenişehir ilçesi Sümerpark'ta açılan sergide, terör mağduru kadınlar bir sene içerisinde ürettikleri el sanatlarını beğeniye sundu.

Sur Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülsever,  Sur'da yaşayanlara dönük önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

BECERİLERİNİ SERGİLEDİLER

Son yıllarda Sur'da sıkıntılı bir süreç yaşandığını ve terör olaylarıyla birlikte göçün meydana geldiğini anımsatan Gülsever, şunları belirtti:

Özellikle terör olaylarında mağdur olmuş kadınlarımıza dönük Sur'un dar sokaklarında çok kıt imkanlarla el becerilerinin gelişmesi, meslek edinme, topluma tekrar kazandırabilme açısından ciddi kurslar açtık. 10 bin kursiyere değişik kurslarla ulaştık. Bu da Sur için çok ciddi rakam. Halkımızı tekrar sahaya ve gerçek yaşama motive etme noktasında çaba sarf etmekteyiz. Yeter ki ellerinden tutabilelim ve imkan sağlayabilelim."

Terör mağduru kadınlardan Gülbin Şanlı, merkezde hem vakit geçirdiklerini hem de güzel arkadaşlıklar edindiklerini anlatarak, "Aldığım eğitim bana çok şey kattı. Yaşanan sıkıntılar içerisinde eğitim görmek zordu. O zorluktan sonra böylesi güzel eserler ortaya çıkarmak bizleri sevindirdi. Her şeye rağmen başardık. Yaşanan bunca olaydan sonra böylesi güzel bir kursun açılması bizi çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz