Görüş Bildir

Hz Enüş Türbesi ilgi bekliyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca köyündeki Hz. Enüş Türbesi, inanç turizmine kazandırılmak için ilgi bekliyor.

Hz Enüş Türbesi ilgi bekliyor

Otluca köyüne giderek türbede incelemelerde bulunan Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, her hafta minibüslerle 500'den fazla ziyaretçinin geldiği türbenin restore edilmesi için kaymakamlık nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

TÜRBE İLGİ BEKLİYOR

Önceki yıl kaymakamlık tarafından hazırlanan proje ile Otluca ile Ortayazı arasındaki 7 kilometlerik yolun asfaltlanmasını ve Hz. Enüş Türbesi'nin çevre düzenlemesi ile kilitli parke taşı döşemesi yaptırıldığını belirten Kaymakam Yılmaz, her hafta yüzlerce ziyaretçinin geldiği türbenin inanç turizmi açısından son derece önemli bir yerinin olduğunu kaydetti. Kaymakam Yılmaz, türbenin hak ettiği şekilde restore edilmesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

İLK YAZININ YAZILDIĞI YER

Ergani-Çermik karayolunun güneydoğusunda bulunan Otluca köyünde Hazreti Şit'in oğlu Hazreti Adem'in torunu Hz. Enüş'ün yanı sıra Hazreti İdris'in bu köyde yaşadığı, ilk yazının burada yazıldığı ve demirin ilk kez burada eritildiği rivayet ediliyor. Köy halkı, yetkililerden köylerinin inanç turizmine kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi