İcazet Aldılar

Bitlis İl Müftülüğü tarafından merkez Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlayan 15 kız öğrenci için icazet merasimi düzelendi.

İcazet Aldılar

Bitlis Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, İstiklal Marşı ve okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sadece bayanlara yönelik düzenlenen programa Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın yanı sıra bazı kurum amirleri de katıldı.

İCAZET MERASİMİ

15 hafizeye taç takma merasiminin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, hafızlığın manevi önemi ve sorumluluğuna değinerek, Osmanlı döneminde hafız olanların üniversite mezunu olarak kabul edildiğini dile getirip, tekrardan böyle bir statünün verilmesini arzuladıklarını ifade etti. Kur’an-ı Kerim’in gün geçtikçe gençleştiğini, hafızların ise yürüyen bir Kur’an olduklarını hatırlatan Akbaba, Kur’an kurslarına destek veren herkese teşekkür etti.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, hafızları tebrik ederek onları yetiştirenlere de minnettar olduklarını söyledi. Çınar, “Bu anlamda elimizde geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. En azında niyetimiz böyle, Allah nasip edere inşallah. Cenab-ı Allah, hafızlarımızı bol eylesin, bizim koruyucumuz olsun inşallah. Kur’an-ı iyi anlayan ve yaşayanlardan eylesin” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler