İnşaatta işçi fuarda yazar

Van'da üç şiir kitabı bulunan duvar ustası Muhsin Öztopçu, inşaattaki mesaisinin ardından Kitap Fuarı'na giderek burada sevenleriyle bir araya geliyor.

İnşaatta işçi fuarda yazar

Van'ın Çaldıran ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Öztopçu, inşaatta çalışmanın zorluklarına rağmen boş zamanlarında şiir yazarak hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bugüne kadar yazdığı şiirleri "Bağım Sen Değil Ötmüyor Bülbül", "Gönülden Dile Dökülen Dizeler" ve "Zelal" adlı kitaplarda bir araya getiren Öztopçu, dördüncü kitabının hazırlıklarını yapıyor.

- "Masada kitap yazmadım"

Öztopçu, şiire ilgisinin ortaokulda başladığını ve o günden bu yana sürekli ünlü yazarların kitaplarını okuduğunu söyledi.

Ortaokul son sınıfta evlendiğini ve bir süre şiirden uzak kaldığını anlatan Öztopçu, "Tarihe, sanata ve edebiyata hep ilgi duyardım. Ortaokuldan mezun olduktan sonra da bu böyle devam etti. Askerden döndükten sonra şiire olan özlemimi dindirmek için sanat, edebiyat ve şiir konusunda araştırmalar yapmaya başladım. Dönem dönem inşaatta çalışırken şiirlerimi kağıtlara aktarmaya başladım." dedi.

İlk kitabını 6 yıl önce çıkardığını ifade eden Öztopçu, şunları kaydetti:

"Şiire olan özlemim hiç bitmediği için yazmaya devam ettim. Yaşadığımız ilçe çok soğuk olduğundan belli dönemlerde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illere gittim ve buralarda da yazmayı sürdürdüm. İnşaatta çalışırken büyük zorluklar içerinde kitaplarımı yazdım. Üniversite mezunu da değildim ama her ne olursa olsun yazmaktan vazgeçmedim. Çok zorluklar çektik bazı zamanlarda yatacak yer bulamadık, yollara düştük, parasız kaldık ama yazmayı hiç bırakmadık."

- "Şiir güzellik yolunda Allah'ı arama işidir"

 Öztopçu, şiirlerini yazarken Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Yunus Emre gibi önemli şahsiyetleri örnek aldığını dile getirdi.

"Şiir ilham işidir" diyen Öztopçu, şunları kaydetti:

"İlhamın ne zaman geleceğini bilemiyoruz. Bir bakarsın gece yarısı gelir bir bakarsın inşaatta çalışırken gelir ve sen her şeyi bir kenara bırakıp yazmak zorunda kalırsın. Şiir yazmak herkes için farklı bir tanım içerir. Kimisine göre kadınsı bir ses, kimisine göreyse büyülü söz ama bize göre şiir hakikati arama işidir ve hakikat da Allah'tır. Bizce şiir güzellik yolunda Allah'ı arama işidir."

İnşaattaki mesaisinin ardından Van'daki Kitap Fuarı'na giden Öztopçu, burada sevenleriyle buluşup kitaplarını imzalıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz