Görüş Bildir

İpek Yolu trafiğe kapalı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden geçen uluslararası İpek Yolu, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki olaylar nedeniyle, Cizre, Silopi ve Habur Gümrük Kapısı yönüne giden araçların geçişine izin verilmiyor.

İpek Yolu trafiğe kapalı

Irak'a giden uluslararası İpek Yolu'nun trafiğe kapatılması nedeniyle özellikle Irak, Cizre ve Nusaybin'e gidecek araçlar yaklaşık 5 gündür Nusaybin'de bekletiliyor. Cizre İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağı ve şiddet olayları nedeniyle ilçeye giriş-çıkışlara izin verilmemesi üzerine, Irak yönüne giden ve özellikle yakıt ticareti yapan bir çok tanker, TIR, kamyon ile yolcu otobüsleri, Nusaybin'de bekletiliyor. 3 günden bu yana Nusaybin'de beklediklerini belirten yolcu ve araç sürücüleri, zor durumda kaldıklarını söyledi.

İPEK YOLU KAPALI

Mersin'den aldıkları büyükbaş hayvanları Irak'a götürmek isteyen 20 kamyonluk konvoy, 35 derece sıcaklıkta bekletiliyor. İki gündür Nusaybin'de beklediklerini anlatan kamyon sürücüleri, hayvanların telef olma riskiyle karşı karşıya kaldıklarını, hayvanların aç ve susuz bir şekilde 35 derece sıcakta bekletildiğini ifade ederek, "Sığırlar araçlar içinde işkence çekiyor. Sığırların ağırlığı nedeniyle kamyonların alt taban tahtaları kırılıyor, sığırların ayakları o kırılan delikler arasında kalıyor ve  bir çoğu sakat kalıyor, adeta işkence çekiyor. Devlet yetkililerinden bize yardım gelmiyor" dedi. Otogar kavşağında, Cizre'ye geçişleri kapatan polis, yakın köylere gidecek araçların geçişine kısmen izin veriyor.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi