Görüş Bildir

İslam sanatı!

Diyarbakır'da "Geleneksel Türk İslam Sanatları" sergisi açıldı.

İslam sanatı!

İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şubesince, SODES projesi kapsamında Mevlana Halit Eğitim ve Kültür Evinde hazırlanan hüsn-i hat, ebru, ve tezhip sanatı kullanılarak hazırlanan eserler, bir alışveriş merkezinde izlenime sunuldu.

İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Yard. Doç. Dr. Ali Karakaş, yaptığı açıklamada, cemiyet bünyesinde öğrencilere yönelik Arapça, Osmanlıca ve Farsça dersler ile sosyal ve kültürel çalışmalar gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Öğretmen ve öğrencilerin birlikte çalışarak bu tür eserleri hazırladığını belirten Karakaş, şöyle konuştu:

TÜRK İSLAM SANATLARI

"Diyarbakır medeniyetin ve ilmin beşiğidir. Maalesef bugün kentteki bazı sıkıntıların varlığı bizi üzüyor. Biz de kenti ilim, kültür ve inanç açısından eski günlere taşıma adına bu tür çalışmalar yapıyoruz. Aslında Diyarbakır hat sanatı ile çok meşhur bir kenttir. Türkiye'nin en meşhur hattatlarından Hamit Aytaç Diyarbakırlı. Kentte unutulmakla yüz yüze olan bu sanatı bu sergi sayesinde Diyarbakırlı gençlerimizle tanıştırmış oluyoruz."

Diyarbakır'ı manevi olarak yeniden inşa etmeye çalışan kuruluşların artırılması gerektiğini belirten Karakaş, yaptıkları çalışmaların ve açtıkları serginin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Açılışa, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, İl Müftüsü Burhan İşliyen, Yeşilay Şube Başkanı Yahya Öğer ile bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi