İslam ve Kitap!

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin "Birçok Arap ülkesindeki vatandaşlar 15 Temmuz gecesi Türkiye için uyumadı, hep dua etti. Çünkü Türkiye'ye darbe yapılsaydı İslam aleminin iyice geriye düşeceğini biliyorlardı." dedi.

İslam ve Kitap!

Siirt İl Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Siirt Üniversitesinde İslam ve Kitap Konferansı düzenlendi.

Konferansta konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Yaran, 15 Temmuz'un sadece Türkiye için değil İslam alemi için de büyük önem taşıdığını söyledi.

İSLAM VE KİTAP!

Darbe girişimi gecesi tüm İslam dünyasının gözünün Türkiye'nin üzerinde olduğunu belirten Yaran, şöyle konuştu:

"15 Temmuz darbe gecesi Arap televizyonları darbecilerin yönetimi ele geçirdiği yönünde haberler veriyordu. Biz canlı yayına bağlandık ve öyle bir şey olmadığını söyledik. Birçok Arap ülkesindeki vatandaşlar 15 Temmuz gecesi Türkiye için uyumadı, hep dua etti. Çünkü Türkiye'ye darbe yapılsaydı İslam aleminin iyice geriye düşeceğini biliyorlardı. 15 Temmuz gecesi bütün İslam dünyası Türkiye için dua ediyordu."

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas da İslamiyet'in okumaya verdiği önemi vurgulayarak, "Bu haftanın bizlerin gerçek manada birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, İslam kardeşliği şuuru ile yeniden dirilişimize vesile olmasını canı gönülden diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz