İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam

"Türkiye'nin ortaya koyduğu tavır, sert tepkiler ve yüklendiği öncülük üzerine görülmüştür ki Türkiye, İslam dünyasının bayraktarlığı ve sığınacak limanı konumunu net bir şekilde ortaya koymuştur"

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam

Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm-Der) Başkanı Ercan Ezgin, "Türkiye'nin ortaya koyduğu tavır, sert tepkiler ve yüklendiği öncülük üzerine görülmüştür ki Türkiye, İslam dünyasının bayraktarlığı ve sığınacak limanı konumunu net bir şekilde ortaya koymuştur." dedi.

Çözüm-Der Başkanı ve 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday aday olan Ezgin, "katil İsrail'in Filistinlilere karşı gerçek mermi kullandığını, havadan bomba yağdırdığını" söyledi.

Bu saate kadar çıkan olaylardan ve bu saatten sonra çıkacak olaylardan, dökülen kandan ABD ve İsrail'in sorumlu olduğunu ifade eden Ezgin, şöyle devam etti:

"Bir tabela asmakla Kudüs İsrail'in olmadı ve olmayacaktır. Trump'ın büyük bir cesaretle ve pervasızca atacağı adımların daha çok can sıkacağı, başta İslam dünyasının ve Ortadoğu'nun pek de hayrına olmayacağı seçildiği günden beri çok aşikardı. Ancak Müslüman ülkelerden Trump'ın söylemlerine karşı kayda değer bir itiraz hiç yükselmedi. Trump, bundan büyük cesaret aldı ve patlamaya hazır bombayı Kudüs üzerinden İslam dünyasının kalbine bıraktı. Kudüs, İlk kıblegahımızdır, İslam dünyasının ortak mirası, yıllardır kor ateşte kanayan açık yaramızdır, Selahaddin Eyyübi'nin, Yavuz Sultan Selim'in bizlere emanetidir, bütün dinlerin özgürce ve kardeşçe yaşadığı İslam toprağıdır, göz bebeğimizdir, tükenmeyen özlemimizdir, aşktır, davadır, heyecandır, Miraç'ın ilk basamağıdır ve İslam'ın kırmızı çizgisidir."

Ezgin, Kudüs'ün sadece Filistinlilerin veya Arapların meselesi değil, bütün dünya Müslümanlarının ortak meselesi, onuru ve izzeti olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Küfür, tek millettir, kafirler de bir birlerinin dostudur ama İslam dünyası paramparça, gaflet uykusunda, hasta yatağında, bir birinin etini yemekle, kanını dökmekle meşgul. Müslümanlar artık bu kavgaya son vermeli, ittihat ve ittifak etmeli. İslam dünyası ya kader ve kaynak paylaşımında ittifak edecekler ya da aynen yüzyıl öncesinde olduğu gibi lime lime edilecekler. Bu provokasyon üzerine Türkiye'nin ortaya koyduğu tavır, sert tepkiler ve yüklendiği öncülük üzerine görülmüştür ki Türkiye, İslam dünyasının bayraktarlığı ve sığınacak limanı konumunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Diliyorum Trump'ın bu provokasyonu İslam dünyasının yeniden uyanışına ve ittifakına neden olacak bir musibet olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz