İşte yeni ehliyet almanın detayları açıklandı. Yeni ehliyet nasıl alınır?

Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni ehliyetlerin alınması için online başvuru ve randevu sistemi kurdu. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren değiştirilmesi gereken sürücü belgesi (ehliyet) için nasıl randevu alınır? 2016 yılında yeni ehliyetleri almak için gerekli evraklar nelerdir?

İşte yeni ehliyet almanın detayları açıklandı. Yeni ehliyet nasıl alınır?

Sürücü belgesinin değiştirilmesi için EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) yeni bir randevusistemi açtı. İl ve ilçeye göre size randevu verecek olan bu sistemi kullanmak oldukça basit. Ehliyetlerin bu yıl da dahil olmak üzere 5 yıl içinde değiştirilmesi gerekiyor.

Eğer bir sürücü belgesine sahipseniz, izlemeniz gereken ilk yol randevu sistemine girmenizdir. EGM Sürücü Belgesi Randevu Sistemi’ne (http://surucurandevu.egm.gov.tr/) girdikten sonra "Randevu Al" sekmesinden  "Eski Sürücü Belgesi Yenileme-Fark" bağlantısını ve randevu almak istediğiniz şehri seçmelisiniz. Daha sonra karşınıza gelecek olan ekranda uygun tarih ve saati seçebilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi de girdikten sonra "Onay" kısmına geçiniz. Artık eski sürücü belgenizi yenisiyle değiştirmek için randevuyu almış oldunuz.

YENİ EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1) Eski sürücü belgesi

2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3) Sürücü sağlık raporu

4) 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz

5) 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)

6) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

Kaynak: Diyarbakır Söz