İzmirli Avukat Senih Özay, Assange'ye yavru köpek hediye etmek istedi

Wikileaks belgelerini paylaştıktan sonra Ekvator Büyükelçiliği'nde yaşamak zorunda kalan Julian Assange'a kedi hediye edilmesinden sonra İzmirli Avukat Senih Özay da, yalnızlığına ortak olması için kangal cinsi köpek hediye etme talebinde bulundu.

İzmirli Avukat Senih Özay, Assange'ye yavru köpek hediye etmek istedi

Julian Assange, Wikileaks belgelerini yayınladıktan sonra tüm dünyada adeta yeni bir dönemi başlatırken bu durum kendisinin de özgürlüğünü kısıtladı. Julian Assange, üç yıldır Ekvator Büyükelçiliği'nde hapis hayatı yaşarken, yalnızlığını unutması için çocukları tarafından yavru kedi hediye edildi. Bu haberin basında yer almasından sonra İzmirli Avukat Senih Özay da, harekete geçti. Senih Özay, zeki oluşlarıyla bilinen kangal cinsi yavru köpek hediye etmek için büyükelçilik görevlileriyle yazışmaya geçti. Senih Özay, Julian Assange'nin kabul etmesi durumunda yavru köpeği göndereceğini açıkladı.

Öğrenci Bülent Uraz'la Ekvator'un Londra Büyükelçiliği'ne mektup gönderen Senih Özay, "Sayın Assange, Wikileaks kurucusu olarak 3 yıl önce dünyadaki yolsuzlukları ortaya dökerek halkları dürtme, uyandırma, aydınlatma çabanız başta ABD olmak üzere büyük devletlerin hoşuna gitmedi ve Londra'daki elçilikte dışarıya adım atmadan yaşamaya çalışmaktasınız. Çabanızı çok değerli bularak çocuklarınızın size gönderdiği kedi yanında koşullarınız uygunsa size Türkiye'den gerçek bir kangal yavrusu yollamayı ve selamlamayı düşünüyoruz" yazdı.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz