Görüş Bildir

'İzzetpaşa-Çiftehan' start alıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tarihi ve turistik dokusunu açığa çıkarmak amacıyla yaptığı çalışmalar kapsamında İzzetpaşa-Çiftehan Sokak Projeleri çalışmalarına start veriliyor. Bu kapsamda UKOME 30 Eylül’e kadar İzzetpaşa Caddesi’ni geçici olarak trafiğe kapattı.

'İzzetpaşa-Çiftehan' start alıyor

Dağkapı Meydanı, Gazi Caddesi, Melikahmet Caddesi, Yenikapı Sokak rehabilitasyon projelerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, şimdi de İzzetpaşa-Çiftehan Sokak Cehpe Rehabilitasyon ve Çevre Düzenleme Projesi hazırladı. Suriçi Koruma Amaçlı İmar Planı’nın tamamlanmasıyla birlikte çalışmalara start veren Fen İşleri Daire Başkanlığı öncelikle Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) söz konusu proje alanının ulaşıma kapatılmasını talep etti.

İZZETPAŞA CADDESİ TRAFİĞE KAPATILDI

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız başlanlığında toplanan UKOME talebi değerlendirdi. UKOME talep doğrultusunda İzzetpaşa (Hz. Süyemman) Caddesi’nde kaldırım ve yol çalışmaları başlatılacağından yolun geçici olarak 25 Ağustos ile 30 Eylül 2012 tarihleri arasında kapatılmasını kararlaştırdı. UKOME, araçların da Mardinkapı-Yenikapı-Saraykapı istikametini kullanması kararını aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi