Kızılay :4 binin üzerinde işsize umut oldu

İşsizliğin yoğun olarak yaşandığı Diyarbakır’da işsizlerin umudu olan Abdullah Kızılay kendisine başvuruda bulunan 4 binin üzerinde insana iş bularak işsizlerin umut kapısı oldu.

Kızılay :4 binin üzerinde işsize umut oldu

Diyarbakır’ın siyasi yönünden dolayı işsizlik sorununun bir siyasi ranta dönüştüğünü öne süren Abdullah Kızılay kendi çapında 2003-2015 yılları arasında şahsına ait kozmetik mağazalar içerisinde oluşturduğu iş bulma merkezleri ile Diyarbakır’daki işsizlere bir nebzede umut oldu.

İşsizlere umut olmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Kızılay, “5 binin üzerinde kişi iş için bize başvurdu. Yaklaşık olarak 4 bin 80 kişiye iş bulduk ve bunun için kimseden herhangi bir destek almadık. Bir çok olumuzluklarla da karşılaştık ama mücadelemizden hiç bir zaman vazgeçmedik. İşe bıraktığımız şahısların çalıştığı kurumlar kapanınca maaşlarını alamayan, alacakları kalan ilk olarak yine bizim yakamıza yapıştı. Ama bu bile bizi yıldırmadı insanlara yardımda bulunduk” diye konuştu.

KIZILAY'DAN İDDİALAR

İşe yerleştirdiği insanların işverenleri tarafından hırsızlıkla suçlandığını da dile getiren Kızılay, “Hatta işe yerleştirdiğimiz insanlara iş veren bir kaç firma bu şahısların hırsızlık yaptığını iddia edip zararlarının karşılanmasını bile bizden istediler. Bu bile bizi yıldırmadı. Bunun yanı sıra belediyelerden bizlere bu konuda herhangi bir destek gelmedi bu bizi çok üzdü. Dönemin Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın gönderdiği 400 gence bile iş bulduk. Biz bunları yaparken işyerimiz defalarca soyuldu 11 Eylül 2011 tarihinde yine işyerimiz yakıldı. Failler güvenlik kamerasında olmasına rağmen yakalanmadı. Dönemin FETÖ emniyetçileri tarafından telefonumuz dinlendi. Biz kimseden işler karşılığı tek kuruş almadık hatta işsizlere kırtasiye ve yol masraflarında da yardımcı olduk” dedi.

BAŞVURULARI YAKTI

Ankara’da ve Diyarabakır’da ürettiği ürünleri dünya geneline satış yaparak geçimini sağlayan Kızılay, yaşadığı bu olumsuzluklar üzerine elinde kalan ve kendisine başvuran işsizlere ait binlerce CV’leri ateşe atarak kendi bürosunda yaktı. Diyarbakır’da Geçmiş Belediyelerin ve bazı Başkanlarının Bireysel çıkarına dalıp  işsizlere duyarsız kalkmasına ve  iktidarda yakın siyasetçilerin para ile alımları kendi çıkarları için yaptığına çok üzüldüğünü belirten Kızılay “Artık Diyarbakır’da görevde olan ve olacakların işsizlik için real  çabalamasını istiyoruz Abdullah Kızılay olarak Önümüzdeki Yıllarda Diyarbakır’daki işsizlere Kendi üretim yerleri ile  yardımcı olacağız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz