Görüş Bildir

Kızıltepe'de sivillere saldırdı

Suriye sınırındaki siviller yine hedef alındı. Kızıltepe'deki sivilleri hedef alan havan topu saldırısında iki sivil kişi şehit oldu. Şehit olan amca ve yeğen, bu yıl satın aldıkları tarlada toprağa verildi.

Kızıltepe'de sivillere saldırdı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı sürerken, Suriye'nin Haseke kentine bağlı Derbesiye kasabasında PKK/YPG'li teröristler tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Taşlıca Mahallesi'ne havanlı saldırı düzenlendi. saldırıda şehit olan amca ve yeğen, bu yıl satın aldıkları tarlada defnedildi.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

ŞEHİTLERE GÖZYAŞI

 PKK/PYD-YPG mensuplarınca, Suriye'de işgal altında bulundurdukları bölgeden Mardin'in Kızıltepe ilçesinin Taşlıca ve Otluk kırsal mahallelerine siviller hedef alınarak atılan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu şehit olan Halil Türkoğlu ve yeğeni Bedran Türkoğlu'nun cenazesi yakınları tarafından Mardin Devlet Hastanesinden alınarak, Hamidiye Camisi'ne getirildi.

Şehitlerin cenazesi, kılınan namazın ardından saldırının gerçekleştiği Taşlıca Mahallesi'nde bu yıl satın aldıkları tarlada dualar eşliğinde toprağa verildi.

Saldırıda, bir oğlu şehit olan ve bir oğlu yaralanan anne Fatma Türkoğlu, Kürtçe ağıt yaktı.

DEVLETE DUA ETTİ

Taşlıca Mahallesi Muhtarı Emin Karadeniz, acılarının çok büyük olduğunu, 2 şehitleri ve yaralılarının bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizi defnettik. Köylümüz, akrabamız ve aynı zamanda can yoldaşımızdı. Çok yakın samimi bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüz. Allah'tan rahmet diliyorum, geri kalan hastalara acil şifalar dilerim. Devletimizin yanındayız, hem de arkasındayız. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin."

YARALIYA GİDERKEN

Buarada, Yaralılara yardıma giden vatandaşlara da havan topu atıldığı ortaya çıktı.   Görgü tanıklarından Mehmet Maruf Karadeniz, sabah saatlerinde bir ses geldiğini ve Suriye tarafından köylerine atış yapıldığını söyledi. Karadeniz, “Orada yaralılar vardı, yaralılara yardıma giden kalabalık bir kitle oldu, o esnada 2’nci atış oldu, köyü boşaltma ve yaralıları hastaneye kaldırmaya çalıştık. Yaklaşık 7-8 tane havan atışı oldu, bizde gereken mercileri aradık araç gönderdiler, köyü boşalttık. 2 şehidimiz, 12 yaralımız var, bazıları hafif bazılarının durumu ağır. İnşallah onlara da bir şey olmaz. Köy tamamen boşaltıldı, kimse köyde yok, son atış yaklaşık 4 metre yanıma oldu, çamura saplandığı için bize bir şey olmadı. 2 şehidimiz biri Halil Türkoğlu, diğeri ise Bedirhan Türkoğlu, amca ve yeğen. Herkes kendi canını ve yaşlıların canını kurtarmaya çalıştı” dedi.

Mehmet Yılmaz isimli görgü tanığı ise patlama sesi ile birlikte 3 kişinin yere yığıldığını söyledi. Yılmaz, “3 dakika içinde 2’nci patlama oldu. Orada yaralılara yardım etmek isteyenlerde yaralandı, yeğenimin ve bir kadının kolu koptu. Ben, jandarma birlikte gidip kolunu getirip hastaneye yetiştirdik. Köy boşaltıldı kimse kalmadı askeriye çember altına aldı, hepimiz köyü bıraktık” diye konuşu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi