Görüş Bildir

Kaçırılan kız Kurtarıldı!

Yeşilli İlçesi'nde evinin önünden evli ve 7 kız çocuğu babası 55 yaşındaki M.A.S. tarafından bir araca zorla bindirilerek kaçırıldığı öne sürülen 17 yaşındaki H.S., düzenlenen operasyonla 12 gün sonra kurtarıldı.

Kaçırılan kız Kurtarıldı!

Mardin'in Yeşilli İlçesi'ne bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan ve görgü tanıklarının ifadelerine göre 3 Şubat günü akşam saatlarinde bir araca zorla bindirilerek kaçırılan H.S., polisin düzenlediği operasyonla kurtarılarak ailesine teslim edildi. Aynı mahallede oturan 7 kız çocuğu babası M.A.S. tarafından kaçırıldığı iddia edilen H.S. ile ilgili haberlerin kamuoyuna yansımasından sonra emniyet özel bir ekip oluşturarak kaçırılın kızın izini sürmeye başladı. Bölgedeki bütün işyeri ve mobese kamera kayıtları incelenmeye alan polis ekibi, genç kızın merkez Artuklu ilçesine bağlı Kabala mahallesindeki  bir evde tutulduğunu belirledi.

KAÇIRILAN GENÇ KIZIN DRAMI

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla kızın tutulduğu eve Mardin Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerine bağlı ekiplerin katılımıyla operasyon düzenlendi. Evin etrafını saran polis ekipleri, uyarılara rağmen kapının açılmaması üzerine çilingirle çelik kapıyı açtırdı. Polisler evde bulunanları etkisiz hale getirerek, kaçırılan S.M.,'yi kurtardı ve ailesine teslim etti. Polis ekipleri, H.S.'yi evlenmek amacıyla kaçırdığı belirtilen M.A.S. ile ona yardım eden 2 kişiyi de gözaltına aldı. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

ERKEK ÇOCUK İSTİYORDU

7 kız çocuğu babası evli M.A.S'nin H.S.'yi kaçırmadan önce babasından istediği, babanın da buna karşı çıktığı belirtilmişti. M.A.S'nin erkek çocuğu olmadığı için genç kızla evlenmeyi istediği öne sürülmüştü.

BABA: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Mardin'in Yeşilli İlçesi'nde evinin önünden evli ve 7 kız çocuğu babası 55 yaşındaki M.A.S. tarafından bir araca zorla bindirilerek kaçırıldığı öne sürülen 17 yaşındaki H.S., düzenlenen operasyonla 12 gün sonra kurtarılırken, babası Muhsin Semin, kızının bulunması ve kurtarılması için çaba sarf eden herkese teşekkür ettiğini söyledi. Muhsin Semin, şunları söyledi:

"Kaçıran adam 55 yaşında. Kızımla zorla evlenmek istiyor. Kızım onun torunu yaşında. Bu tür zorla kız kaçırma olayları 100 yıl öncesine kaldı. Çok şükür kızım bulundu. Şikayetçi olduğumuz andan itibaren güvenlik güçlerimiz, Kaymakamız, Valimiz, Bakanlar, hatta Cumhurbaşkanlığına kadar kişiler bizleri arayıp yardımcı olacaklarını söylediler. Kızımın bulunmasında katkıları olan herkese teşekkür ediyorum. Çok, çok, çok sevinçliyim ki ben böyle bir bayrağın altında yaşıyorum. Beni temsil eden bu devletimi, bu bayrağımı Allah yere düşürmesin. Allah bu güvenlik güçlerimize zarar, ziyan vermesin. Ben başta Cumhurbaşkanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ve İçişleri Bakanlığı'na göstermiş oldukları ilgi ve çabalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Kızımın sağlık durumunda hiç bir rahatsızlığı yok. Kendisi Devlet Hastanesi'nde psikiyatri servisinden bir süre destek aldı. Gerekli muayeneden sonra kızımın zarar görmediği anlaşıldı."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi