Görüş Bildir

Kadın yaşamın temsilcisidir!

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu "Kadın yaradılışından ve varlığından her alana değer katan, her gün zenginlik sunan ve yaşamı bir anlamda bizlerle paylaşan bir varlıktır. Kadın yaşama ait bütün değerlerin ve gerçeklerin temsilcisidir"

Kadın yaşamın temsilcisidir!

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Kadın yaradılışından ve varlığından her alana değer katan, her gün zenginlik sunan ve yaşamı bir anlamda bizlerle paylaşan bir varlıktır. Kadın yaşama ait bütün değerlerin ve gerçeklerin temsilcisidir." dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Valilik SODES toplantı salonunda, valiliğin kadın çalışanlarıyla bir araya geldi.

KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Güzeloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, sadece kadınların öneminin, değerinin ve hayata kattıklarının konuşulduğu bir gün olmadığına işaret ederek, "Bu gün, kadının anne, eş, kardeş ve hayatın bütününde şüphesiz çok önemli bir arkadaş olarak, varlığının bir kez daha anılmasına vesile oluyor. Varlıklarını, birliğimiz, ülkemiz, devletimiz, huzurumuz ve güvenliğimiz için feda eden şehitlerimizin anneleri başta olmak üzere, bütün annelerin ve kadınların, bu gününü içtenlikle kutluyorum." dedi.

Vali Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Bu günün, eşleriyle bir arada bulunan erkeklerin, eşleri hanımefendilere de kendilerinin hayatına kattıkları değerler için teşekkürlerini iletmesi, onlara bağlılıklarını bildirmesi gereken bir gün olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum. Kadını ihmal eden, okuma, çalışma ve kendini ifade etme noktasında eksik kalan bir toplum, bilin ki tam anlamıyla ne gelişmiş ne kalkınmış ne de hedeflerine erişmiş bir toplum olur. Şüphesiz bir elmanın yarısı gibi hayatın yarısı olan kadınların, her alanda iradeleri, cesaretleriyle katkı koymalarını sağlamak ve onların her türlü beklentilerinin karşılanması gerek. Toplum, böylelikle daha güçlü, güvenli, mutlu ve huzurlu olacaktır"

YAŞAMIN TEMSİLCİSİDİR

Güzeloğlu, yapısal ve yasal tedbirlerle kadının hayata katılması, toplumsal hayatı zenginleştirmesi, toplumu güçlü kılması noktasında son 15 yılda çok önemli değişikliklerin ve yasal kazanımların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kadının evden, çalıştığı alana, sosyal hayattan toplumsal ve kültürel gelişme konularına kadar toplumu zenginleştirici gücünü ve bununla ilgili tüm değerlere erişmesini sağlamak zorunda olduklarının altını çizen Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Bu kavramlar aslında toplumun kazanımlarıdır. Kadın yaradılışından ve varlığından her alana değer katan, her gün zenginlik sunan ve yaşamı bir anlamda bizlerle paylaşan bir varlıktır. Kadın yaşama ait bütün değerlerin ve gerçeklerin temsilcisidir. Toplumsal hayatta kadına karşı şiddetin, istismarın ve negatif ayrımcılığın hiçbir noktada açıklanabilir bir yanı yoktur. Bunu kabul etmek değil, düşünmek bile insanlık değerlerinden uzaklaşmak ve bütün değerleri inkar etmektir."

SOSYAL VE TOPLUMSAL

Kadınların sosyal ve toplumsal alanda giderek daha fazla sorumluluk alacağına inandığını ifade eden Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Hayatın her alanında çok başarılı çalışan kadınlarımızın, toplumun gelişmesine çok büyük katkılar sunan özel örnekleri var. Her birinizin, alanınızda erkeklerden eksik kalan bir yanınız yok. Aksine bazı alanlarda çok başarılı ve katkı sunan bir performansın temsilcilerisiniz. Bugün artık kadınlarımız her alanda etkin ve çok başarılı. Belki çok kısa bir süre sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bu kürsüde sizlere bir kadın vali hitap edecek."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi