Görüş Bildir

Kadın turistlerin hırsızlık anı kameralara yansıdı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde hediyelik eşya dükkanından hırsızlık yaptığı tespit edilen iki kadın turist, güvenlik kameralarına yakalandı. Otelden ayrılan kadınlar ise bulunamadı.

Kadın turistlerin hırsızlık anı kameralara yansıdı
Kemer'e bağlı Kiriş Mahallesi Sahil Caddesi'ndeki bir hediyelik eşya mağazasına giren iki kadın, yaklaşık yarım saat içerde kaldı. Kadınlardan biri çalışanı oyalarken, diğeri ise 600 dolarlık saati çaldı. Çalışanın durumu fark edemediği kadın hırsızlık şüphelileri daha sonra işyerinden ayrıldı. Birkaç gün sonra durumu fark eden işyeri sahibi Ramazan Koç ise güvenlik kamerasını incelediğinde kadınların saati çaldığını belirledi. Bunun üzerine Ramazan Koç, durumu polise bildirdi.
Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik kameraları üzerinden yaptığı inceleme sonucunda kadınların İranlı olduğu belirlendi. Kaldıkları otelle irtibata geçen polis turistlerin otelden ayrıldığını ve ülkelerine döndüğünü tespit etti. İşyeri sahibinin şikayetçi olmaması üzerine konuyla ilgili herhangi bir çalışma da yapılmadı.
'ZATEN TURİZM KÖTÜ GİDİYOR
İşletme sahibi Ramazan Koç, "Olay 19 Mayıs tarihinde gerçekleşiyor. Benim olmadığım bir zamanda. Çalışanım burada yalnızken İranlı 2 kadın dükkanıma geliyor. Biri elemanımı oyalıyor, diğeri ise yarım saat dükkana göz attıktan sonra vitrinde duran piyasa değeri 600 dolar olan saati poşete atıyor. Tabi biz de bunun farkına hemen varamadık. Olaydan 5- 6 gün sonra kamera kayıtlarında bunu gördük. Ondan sonra polisi çağırdık. Araştırdık otellerinin yerini öğrendik ama maalesef otelden ayrılmışlardı. Türkiye vatandaşı olmadıkları için de bir şey yapamıyoruz. Üzgünüz zaten turizm kötü gidiyor, zaten işlerimiz iyi değil bir de böyle olayların yaşanması bizi daha çok üzüyor" diye konuştu.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi