Kadına semt pazarı imkanı

Hayata geçirdiği kadın projeleriyle gündeme gelen Bağlar Belediyesi, kadın semt pazarı için hazırlıklarını hızlandırdı. Belediye Başkanı Yüksel Baran, geliri olmayan mağdur kadınlara öncelik tanıyacaklarını belirtti.

Kadına semt pazarı imkanı

Diyarbakır’da Kadın semt pazarı projesi kapsamında Belediye Başkanı Yüksel Baran, Bağlarlı kadınlarla bir toplantı gerçekleştirdi. Bağlar Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Başkan Yardımcıları Yüksel Aslan Acer, Sema Koç ve çok sayıda kadın katıldı. Baran öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, semt pazarında kadınların satacakları ürünlerin neler olabileceği konusunda görüş-alışverişinde bulunuldu. Semt pazarının inşaat çalışmaları ile ilgili de kadınlara bilgi veren Baran, inşaatın hızla devam ettiğini ve mümkün olduğunca erken bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Baran, “Bağcılar Mahallemizde semt pazarı olmadığı için biz semt pazarını yapmak istedik ve ihalesini bitirerek inşaatına başladık. Bu semt pazarı projemizde sadece kadınlar çalışacak. Semt pazarında 104 kadın çalışabilecek. Çalışacak kadınlarımızın geliri olmayan mağdur kadınlardan seçeceğiz. Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi semt pazarımızın açılışını yapmak istiyoruz. Mahalleli kadınlarımızla bir araya gelmemizin temel amacı görüşlerini almak ve bu semt pazarının nasıl işletileceğine birlikte karar vermektir” dedi.

KADINLARA YENİ MESLEK ALANLARI

Bağlar genelinde belediyenin yürüttüğü çalışmalar konusunda slayt eşliğinde kadınlara bilgi veren Baran, kadınlara yeni meslek alanları açmaya devam ettiklerini söyledi. Baran, “Projelerimizin birçoğunu hayata geçirdik. Kadınlarımıza yeni meslek alanları açmak için çabalıyoruz. Kadın Sığınma Evimiz faaliyete başladı. Şiddete maruz kalan kadınlarımız rahatlıkla burada kalabilecekler. Bunun dışında Kardelen Kadın Evlerimiz, Gün Işığı Mağazamız ve Eğitim Destek Evlerimiz ile birlikte sürdürülen çalışmalarla kadın, genç ve çocuklarımıza cevap olmaya çalışıyoruz. Eğitim destek evlerimizde dezavantajlı genç ve çocuklara yönelik yapılan çalışmalar var. Ücretsiz eğitim, üniversiteye hazırlık, fotoğrafçılık, resim, bağlama, dil vs. alanlarda eğitimler veriliyor” diye konuştu.

KADINLAR PAZAR İÇİN HEYECANLI

Kadın ve gençlere yönelik olarak sosyo-ekonomik alanda yürütülen çalışmaların dışında da birçok faaliyetleri olduğunu kaydeden Baran, “Bağlar’ı yeşille buluşturmak amacıyla Rihan ve Leyla Kasım Parklarımızı bitirerek halkımızın hizmetine sunduk. Yine yeşil kuşak projemiz kapsamında yaptığımız parkların bir kısmını bitirdik. Bu proje kapsamında Göletli Parkımızın yapım çalışmaları devam ediyor. Engelli vatandaşlarımızın rahat nefes alabilecekleri Engelsiz Yaşam Parkı’nın yakında açılışını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz”.

Baran’ın ardından söz alan mahalleli kadınlar ise belediyenin yaptığı çalışmaları takip ettiklerini, çalışmalarından memnun olduklarını ve bu konuda teşekkürlerini sunmak istediklerini belirtti. Kadın semt pazarının kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade eden kadınlar, bu tür imkânların çoğaltılması dileğinde bulundu. Daha sonra kadınlardan gelen önerilerle toplantı sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz