Kadınca sizi yeneceğiz!

DİYARBAKIR'da, HDP tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AK Parti, CHP ve İYİ Parti'yi sert bir dille eleştirerek, "Bu ülkede yaşamını yitiren çocukların, Türk ve Kürt annelerinin ayaklarının altını öpüyoruz. Biz adam olmayacağız biz kadınız, kadın. Biz kadınca direneceğiz ve kadınca sizi yeneceğiz." dedi.

Kadınca sizi yeneceğiz!

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp ve binlerce kadın katıldı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı miting öncesi, 2 noktada yapılan üst araması ve kimlik kontrülünden sonra gazeteciler ve vatandaşlar miting alanına girdi. Gazetecilerin yapılan üst aramalarında bulunan kalemlere görevli polisler tarafından güvenlik nedeniyle el konuldu.

MİTGNTE OLAĞAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Mitingde, Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirilirken, alanda bulunan kadınlar gönüllerince halay çekerek eğlendi. Mitingte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, kadınların ülkeye, barış, demokrasi ve eşitliği getireceğini belirterek, "AKP hükümetinin, kadınlara, kadın iradesine nasıl yaklaştığını biliyoruz. Kadınlar her türlü baskıya ve şiddete rağmen; özgürlük, eşitlik ve barış mücadelesini her gün büyüterek, meydanlara çıkarak sürdürüyor. Biz inanıyoruz ki; bu ülkeye barışı, demokrasiyi, kadın özgürlüğünü ve eşitliğini getirecek olan biz kadınlarız. Bu nedenle mücadele, her türlü baskıya ve şiddete rağmen devam etmeli. Ev ev dolaşmalıyız. Bu ülkeyi yönetenlerin kadına yaklaşımını herkese anlatmalıyız"dedi.

"ANNELERİN AYAKLARININ ALTINI ÖPÜYORUZ"

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Annelerimizin ayaklarının altını öpüyoruz" sözüne atıfta bulunarak, "Biz kadınlar, özgürlük ve eşitlik mücadelesi verirken bu ülkeyi yönetenlerin iradesinin teslim alınmaya çalışıldığını gördük. Biz, kadın özgülük mücadelesine yaklaşımını gördük. Cumhurbaşkanı'nın grup toplantısında kadınlardan bahsederken, annelerden bahsederken ne kadar da ikiyüzlü bir tutum içinde olduğunu gördük. 'Annelerimizin ayaklarının altını öpüyoruz' dedi. Evet, biz annelerimizin ayaklarının altını öpüyoruz. Berkin Elvan'ın annesinin, Ceylan Önkol'un, et parçalarını eteğinde toplayan annenin de ayağının altını öpüyoruz. 13 yaşında bedenine 13 kurşun giren Uğur Kaymaz'ın annesinin de ayaklarını altını öpüyoruz. Taybet Ana'nın annesinin de ayaklarını altını öpüyoruz. İşte bizim farkımız bu. Bu ülkede yaşamını yitiren çocukların Türk ve Kürt annelerinin ayaklarının da  altını öpüyoruz" diye konuştu.

BATMAN'DA KEMENÇE EŞLİĞİNDE HALAYLI KUTLAMA

HDP Batman Kadın Meclisi'nin Şafak Mahallesi'ndeki 16 Mayıs Şehir Stadyumu bitişiğindeki alanda düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına, HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay,  HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve yüzlerce kadın katıldı. Alanda toplanan kadınlar, kemençe eşliğinde halay çekerek, coşkulu bir şekilde eğlendi. Kadınların gökyüzüne balonlar uçurduğu etkinlikte, HDP'li Becerikli ve Acar Başaran birer konuşma yaptıktan sonra kalabalık dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz