Kadınlar, kuaförlüğü uygulamalı öğreniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edinme Kursları (DİSMEK) kapsamında kadın istihdamını artırmak amacıyla açtığı Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme Kursu’ndan 25 kadın faydalanıyor.

Kadınlar, kuaförlüğü uygulamalı öğreniyor

Büyükşehir Belediyesi, DİSMEK programı çerçevesinde kalifiye eleman yetiştirmek ve kadın istihdamını artırmak amacıyla Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme Kursu açtı. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda 27 Mart’ta başlayan kurstan 25 kadın faydalanıyor. Eğitimler, hafta içi 08.00-13.00 saatleri arasında veriliyor. Kurs dönemi boyunca toplam 512 saat eğitim görecek olan kadınlar, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme mesleğini uygulamalı bir şekilde öğrenme fırsatını yakalıyor.

 Önce teorik eğitim

 Kursta kadınlar, “Sosyal ve iş hayatında iletişim, diksiyon, meslek ile ilgili gelişmeleri izlemek ve kendini kişisel olarak sürekli geliştirmek, girişimcilik, çevreye karşı duyarlı olmak ve çevreyi korumak, meslek etiği gereklerine uymak, iş güvenliği ve işçi sağlığı, iş organizasyonu ve temel düzeyde araştırma” konularında 224 saat teorik eğitim görüyor.

 Uygulamalı eğitim veriliyor

 Teorik eğitimin ardından kadınlar,“Kişisel hazırlık ve hijyen, salon hazırlığı ve hijyeni, müşteriyi karşılamak ve uğurlamak, saç ve cilt analizi yapmak, saç ve saçlı deriye masaj ve bakım uygulamak, saç yıkamak, saç ayırmak, fön çekmek, maşa-vak rasta yapmak, saça dalga vermek ve saç bakımı kozmetiklerini uygulamak” konularında 288 saat uygulamalı eğitim yapma şansı yakalıyor.

 Çocuklar oyun odalarından ücretsiz yararlanıyor

 Kursun sonunda kadınlara, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verilecek. Kadın kursiyerlere, İŞKUR tarafından eğitime devam ettiği günler baz alınarak günlük 20 TL ücret ödenecek ve sağlık sigortaları yatırılacak.

 Kurs dönemi boyunca kadınların 3-5 yaş arası çocukları da Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yer alan çocuk oyun odalarından ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz