Görüş Bildir

Kadınlara kur'an eğitimi sağlandı!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kaymakamlık ve müftülüğün iş birliğiyle açılan kursta, terör mağduru kadınlar tecvitli Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Kadınlara kur'an eğitimi sağlandı!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde açılan kursta, terör mağduru kadınlara tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor.

Kaymakamlık ve müftülüğün iş birliğiyle Aile Destek Merkezi'nde açılan kursta, terör mağduru kadınlar tecvitli Kur'an-ı Kerim öğreniyor. Burada açılan kreşte de kursiyerlerin çocukları, okul öncesi eğitim programından yararlanıyor.

Kurs eğitmeni Hülya Çelik, eylülde başlayan kursun, mayısın son haftasına kadar devam edeceğini söyledi.

Kursa gelen kadınların çocuklarını kreşe bırakarak sıcak ve temiz bir ortamda Kur'an okumayı öğrendiğini anlatan Çelik, ilk başta "öğrenemem" korkusu yaşayan kadınların, daha sonra bunu atlattığını ve kursa severek geldiğini bildirdi.

Kursiyerlerin Kur'an-ı Kerim ile fıkıh, siyer ve hadis gibi konularda da bilgi sahibi olduğunu dile getiren Çelik, "Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeden kurstan ayrılan kadın yok." dedi.

Kadınlara Kur'an eğitimi

Üç çocuk annesi Canan Avcı ise kursta çok güzel bir ortamın olduğunu belirtti.

Çocuğunu aynı binadaki kreşe bıraktıktan sonra kursa katıldığını bildiren Avcı, "Çok güzel şeyler öğrendik. Kur'an okumayı, namaz kılmayı öğrendik. Eşimden ayrıldım. Kur'an öğrenmek bana terapi gibi geldi. Kursa katılım çok oldu." ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden 2 çocuk annesi Hatice Karabal, çocuklarını kreşe bıraktığını, bu sayede kursa gelebildiğini söyledi.

"Çok güzel bir ortamımız var. İki kızım kreşte kalıyor. İlk hafta zorlandılar, şimdi el sallayarak kreşe gidiyorlar. Bu kursu düzenleyenlerden Allah razı olsun. Lice'de inşallah daha güzel şeyler olur." diyen Karabal, kursun çok faydalı geçtiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi