Görüş Bildir

Kadınlardan Eğil gezisi

Büyükşehir Belediyesi'nin farklı dallarda açtığı kurslarda eğitim gören kadınlara yönelik Eğil ilçesine gezi düzenlendi. Tarihi mekanları yakından gören kadınlar, doğa ile baş başa bir gün geçirdi.

Kadınlardan Eğil gezisi

Büyükşehir Belediyesi, kadın, çocuk ve dezavantajlı kesimlere yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarından (DİSMEK) Cilt Bakım ve Temel Makyaj, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme ve Aşçı Çıraklığı'nda eğitim gören 90 kadına yönelik Eğil ilçesine gezi düzenlendi.

EĞİLİ GEZDİLER

Sabah saatlerinde 2 toplu ulaşım aracıyla Eğil ilçesine gelen kadınlar ve çocukları, ilk olarak dinlenme alanlarında kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından kadınlar yine çocuklarıyla birlikte Eğil baraj gölünün etrafında gezerek stres atma şansı buldu. Doğa ile baş başa zaman geçiren kadınlar, öğle saatlerinde imece usulü evlerinde yaptıkları börek, pasta, sarma ile yaktıkları mangallardaki yiyeceklerle öğle yemeği yediler. Öğle yemeğinden sonra bazı kadınlar, kral mezarlarının bulunduğu alanı feribotla gezerek tarihi alanları yakından görme fırsatı buldu.

Altı haftadır DİSMEK kurslarında eğitim gören kadınlar, akşam saatlarinde Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla kent merkezine döndüler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi