Kadınların el emeği ürünleri sergilendi

Siirt'te çeşitli kurslarda eğitim gören kadınların el emeği ürünleri sergilendi.

Kadınların el emeği ürünleri sergilendi

Siirt Belediyesi Kültür Merkezi, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu ve Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) öğrencilerinin yaptığı ürünlerden oluşan yıl sonu sergisi, Barış Mahallesi'ndeki Orhan Doğan Parkı'nda açıldı.

Kadınların yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru diliş, nakış, oyuncak, mefruşat ve çeşitli el sanatları ürünleri ile gençlerin çektiği fotoğraflar sergide yer aldı.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, yaptığı açıklamada, belediye olarak meslek edindirme kurslarına önem verdiklerini söyledi.

EL EMEKLERİNİ SERGİLEDİLER

Sergide el işi ürünlerin güzel örneklerini beğeniyle incelediklerini ifade eden Taşkın, "Kadınların, gençlerin, müzik, el işleri, okuma yazma kursları neticesinde ortaya çıkardıkları ürünleri sergiledikleri bir etkinlik yaşıyoruz. Gerçekten emek çok kıymetli. Umut ediyoruz ki bu kurslar neticesinde özellikle kadınlar bu ürettikleri ürünleri ekonomiye kazandırabilirler. Hem kendi ailelerine bir katkı olur hem de şehrimizin ekonomisine destek olur. Çalışmalar bütün hızıyla devam edecek." dedi.

Siirt Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdulrahim Aslan da şu ana kadar açılan 334 kursta 7 bin 802 kursiyere eğitim verdiklerini belirtti.

ÇATOM Sorumlusu Pelin Ertekin de çeşitli kurslara katılan kadınların verdiği emekler ile bu serginin meydana geldiğini anlattı.

Açılışa Vali Ali Fuat Atik de katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz