Görüş Bildir

Kağıt karne polemiği

Diyarbakır’da bir Anadolu lisesinde A 4 kağıda basılı olarak dağıtılan karneler, öğrencilerin tepkisine neden oldu. Öğrenciler, bir dönem boyunca heyecanla bekledikleri karne gününde ellerine bir A 4 kağıdının tutuşturulmasını hazmedemediklerini ifade etti.

Kağıt karne polemiği

Bağlar ilçesinde bir Anadolu lisesinde dağıtılan A 4 kağıda basılı karneler öğrencilerden tepki aldı. Karne günü sabahın erken saatlerinde büyük bir heyecanla okula giden öğrenciler, öğretmenleri tarafından karnelerin kendilerine dağıtılmasını bekledi. Karnelerin dağıtımı sırasında kendilerine bir A 4 kağıdının verilmesi üzerine öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Karnelerle birlikte başarılı öğrencilere dağıtılan belgelerin de faks kağıdı ellerine tutuşturulması üzerine öğrenciler tepki gösterdi.

“Karne kağıdı kalmadı”

Kapak kısmında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Gençliğe Hitabe’nin olmadığı karnelere tepki gösterilmesi üzerine okul yetkililerinin öğrencilere, “Karne kağıdı kalmadı. Siz gidin fotokopisini çekip getirin biz kaşe basarız” dediği ileri sürüldü. Bazı velilerin konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulunduğu belirtildi.

"Liselerde karne verme zorunluluğu yok"

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Liselerde karne verme zorunluluğu normal şartlarda yok. İsteyen öğrenci olursa basıp verebiliyorlar. Karne basılan kağıt normalde 100 gramdır, A 4 kağıdı ise 80 gramdır. O anda kağıtları olmayabilir. O yüzden bu şekilde basılıp verilmiş olabilir. Bu sadece öğrenciler notlarını görsünler diye verilmiş olan bir belgedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi