Görüş Bildir

Kaldırım işgaline göz açtırılmıyor

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaya yolu ve kaldırım işgalinde bulunan 356 araca, 118 bin 540 TL idari para cezası uyguladı.

Kaldırım işgaline göz açtırılmıyor

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, 2016 yılında 124 araç sahibine 28 bin 620 TL, 2017 yılının ilk 10 ayında ise 232 araç sahibine 89 bin 920 TL idari para cezası kesildiği belirtildi.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetimlerin devam edeceği belirtilen açıklamada, “Yaya kaldırımları ve yaya geçişlerine araçların park edilmesi mevcut kanun ve yönetmeliklere göre yasal değildir. Yapılan denetimlerde ekipler tarafından yanlış park eden araçların sahipleri önce uyarılıyor, uyarı sonrası araç hala yerinde ise fotoğrafları çekilerek idari yaptırım karar tutanağı düzenlenerek, gerekli cezai işlemler uygulanıyor” denildi.

KALDIRIM İŞGALİ CEZASI

Kaldırım işgal eden araç sahipleri ve esnafa yönelik uyarıların yapıldığı açıklamanın devamında “Şehir içerisindeki kaldırımları işgal eden araç sahipleri ve esnafları bir kez daha uyarıyoruz, kaldırımlar yayalara aittir. Vatandaşlarımızın yürüme hakkı engellenmemelidir. Kaldırımları işgal eden esnafa da kabahatler kanununa göre ceza uygulanacaktır.Yaya geçişlerinin engellenmesi vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşürüyor. Yaya yolu ve kaldırım üzerilerine park edilen araçlar, vatandaşları zor durumda bıraktığı gibi kaldırımlara da zarar vermektedir. Engelli, yaşlı ve bebek arabası kullanan yayalar bu konuda daha fazla sıkıntı çekmemesi için herkesin gerekli duyarlılığı göstermesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi