Görüş Bildir

Kan davasına anında barış!

Hani Belediye Başkanı Lale, Enç ve Anar aileleri arasında bir hafta önce başlayan kan davasını sona erdirmek için, şehrin ileri gelenlerin işbirliğiyle yeni ölümlerin, yaralamaların yaşanmadan sulhunu sağlayarak, iki aile barıştırıldı.

Kan davasına anında barış!

Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, bir kan davasını daha barışla sonlandırdı. Bugüne kadar bir çok kan davasını barışla sonuçlandıran, aileler arasında sulh sağlayan Lale, yaklaşık 1 hafta önce aralarında husumet başlayan Enç ve Anar ailelerini, şehrin ileri gelenlerinin desteğiyle, barıştırdı. Aile bireyleri, barışma yemeğinde bir araya getirdi.

BARIŞ YEMEĞİ VERİLDİ

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır’da Enç ve Anar aileleri arasında 1 hafta önce başlayan husumet Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, işadamı Mücahit Can, Hüseyin Bektaş, Aziz Doğan’ın girişimleri sonucu aile fertleri, sulhta anlaştı. Lale ve barış heyetinde yer alanlar, önceki gün düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğe Lale'nin dışında, Bağlar Kaymakamı, Bağlar İlçe Emniyet Müdürü, Ulucami imamı Sait Yaz, Diyarbakır’ın ileri gelen aileleri, işadamları, Enç ve Anar Aileleri fertleri katıldı.

İSTENMEYEN OLAYLAR

Lale, yaşamı boyunca kardeşlik, aile, barış ve huzur üzerine çaba sarf ettiğini ifade ederek, ‘’İnşallah yaşamımın geri kalanı da böyle devam edecektir. Bugüne kadar gerek Diyarbakır’ımız da ve gerekse Güneydoğumuzda yaşanan ve istenmeyen husumetlerin sona ermesi için elimizden geleni yaptık ve yapacağız. Diyarbakır ve bölgede şunu tespit ettim; bizim şuan en büyük ihtiyacımız huzur, barış ve kardeşliktir. Huzura ve barışa çok büyük ihtiyacımız var. Gerçekten huzur için, kardeşlik için elimizden ne geliyorsa sarf etmeliyiz. Yaşam her zaman kıymetlidir’’ dedi. Barış yemeğinde, Enç ve Anar Ailelerinin ileri gelenleri ise, barışmalarına vesile olanlara teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi